I Cirkus Cirkörs nya föreställning Bloom bjuds publiken in till en värld full av blommor, klassisk musik och enastående cirkus. Det skriver cirkusen i ett pressmeddelande.

Ensemblen består av fem internationella multitalanger som vill göra världen till en gladare plats genom att sammanföra glädje, rädsla och samarbete. Föreställningen är sextio minuter lång och passar för hela familjen (från 4 år).

I föreställningen kommer artisterna bland annat flyga genom luften, balansera sex meter ovanför marken, svinga sig i trapets och rep, utföra parakrobatik och hänga i tänderna. ”Rädslan för att misslyckas hindrar människor från att våga prova. Rädslan för det okända hindrar oss att påbörja nya äventyr. Rädslan för att sticka ut hindrar oss från att vara oss själva fullt ut. Bloom är en hyllning till lust, rörelse, tillit och omtanke.” säger Blooms regissörer Sade Kamppila och Julien Auger i pressmeddelandet.

Bloom har en ung internationell ensemble med artister från Schweiz, Tyskland, Skottland och Costa Rica och två regissörer från Frankrike och Finland. Fyra av de fem artisterna tog examen från Dans och Cirkushögskolan i Stockholm 2018. För regi står Sade Kamppila och Julien Auger från Circus I love you.

Här är alla turnéstopp

15–17 augusti Linköping Linköping Contemporary Circus Festival

22–24 augusti Finsp..

Här är alla turnéstopp

15–17 augusti Linköping Linköping Contemporary Circus Festival

22–24 augusti Finspång Bergslagstorget

30–31 augusti Borås Borås Stadsteater

5–29 september Stockholm Södra Teatern

2 oktober Skövde Skövde Kulturhus

3–5 oktober Göteborg Stora Teatern

11 oktober Trollhättan Hebeteatern

15 oktober Vara Vara Konserthus

17–18 oktober Göteborg Stora Teatern

19–20 oktober Helsingborg Helsingborg Stadsteater

29 oktober Växjö Växjö Konserthus

8–13 november Uppsala Uppsala stadsteater

22–24 november Gävle Gävle Teater

Bloom är ett samarbete mellan Cirkus Cirkör, Stora Teatern, Cirkus i Väst, Nycirkus Öst och Södra Teatern.

Annons