LÄS OCKSÅ: Skaraidrotten har förlorat en profil

Det var inte innebandyn mellan Skara IBK och Varnhem som drygt 200 personer trängdes i Vilanhallen för att se först och främst under fredagskvällen. Det var för att hedra den nyss bortgångne, mycket älskade, idrottssupportern Alexander Wilhelmsson.

Tobias Bergstrand, målvakt i Skara IBK, kamperade som kontaktperson ihop med "Chippen" under fem år. Men de kände varandra hela livet.

– Han har betytt mycket för alla lag i Skara och Varnhem. Det sporthjärtat han hade har jag aldrig sett innan. Han gillade all sport och han kände alla, han kunde namnet på alla spelare, jag vet inte hur jag ska förklara det. Han brann verkligen för det. Det var hans största intresse, största hobby.

Stämningen var tryckt i hallen långt innan matchstart. Hyllningarna började sen med att lagen vandrade in till tonerna av Lalehs "En stund på jorden". Därefter höll speakern ett känslosamt tal följt av en tystminut. De flesta på läktaren och planen kunde inte få ögonkontakt med varandra – de tittade bara ner i marken.

Jobbiga dagar

Dagarna har varit svårhanterbara för många. Inte minst för Bergstrand.

Annons

– Det har varit en tuff vecka men jag tycker vi gjorde det... Vi hedrade Alex fint här inne och jag vet att han var med oss här och såg detta. Så... Nä, det var fantastiskt fint det här bara.

När division 3-matchen väl kom igång var det inget snack om vilka som skulle gå hem med segern. Serietvåan Skara ledde med 7–0 redan efter första perioden, drygade ut till 10–1 i den andra för att slutsiffrorna till slut skulle skrivas till 14–2.

Men det var aldrig resultat, serietabeller eller poäng som var det viktiga. Det var minnesstunden som alla fick tillsammans.

Veckan efter det tragiska beskedet.

– Tankarna har ju inte varit på innebandyn direkt utan de har varit på Alex. Vi har pratat om det på träningarna och allt så där. Nej, det har varit jättejobbigt, jättejobbigt, säger Bergstrand som har svårt att finna orden.

– Han har funnits med i tankarna hela veckan.

Det måste ändå ha känts bra att så många slöt upp här i kväll?

– Ja, det känns fantastiskt bra och man ser verkligen hur mycket han har betytt för alla, Alexander. Han har bara funnits där, man har sett han på läktaren jämt och... Så det känns så jävla tomt rent ut sagt. Usch alltså, säger Tobias Bergstrand.