Centerpartiets pris delas ut för att uppmärksamma och uppmuntra kvinnliga företagare, oftast småföretagare runt om i kommunen. Det är fjortonde året i rad som Centerpartiet i Skara uppmärksammar kvinnor som företagare på internationella kvinnodagen den 8 mars.

I år har de valt att uppmärksamma en företagare och ett företag som de anser står på stabil grund och som samtidigt utvecklar sitt företag och affärsverksamhet - Charlotta Lidberg som driver företaget Klostergatans Skor eller ByLotta.

De skriver i ett pressmeddelande att om kvinnor drev företag i samma utsträckning som män skulle Sverige få uppskattningsvis 75 000 fler företag och 278 000 fler jobb. Kvinnors företagande ökar för varje år, men ännu är endast en av fyra företagare i Sverige kvinnor.

– Charlotta Lidberg är en av de många kvinnor som vågat starta och driva företag. Vi hoppas att hon inspirerar fler att bli egna företagare, säger de i pressmeddelandet.

Motiveringen

Charlotta har sedan 2011 drivit Klostergatans skor. Hon hade tagit över en skoaffär med anor..

Motiveringen

Charlotta har sedan 2011 drivit Klostergatans skor. Hon hade tagit över en skoaffär med anor från 20- talet och förnyat och skapat ett nytt namn på affären. Charlotta har varit drivande i att hålla ett modernt sortiment för hela familjen. Hon har under åren vågat ändrat sitt utbud och skorna har fått konkurrens av kläder, accessoarer, handskar plånböcker med mera. Sortimentet är väl utvalt och inget du hittar i alla affärer. Här möts man alltid av personlig service, full uppmärksamhet och får hjälp på ett individuellt sätt. Hos By Lotta kan man även få en egen kväll, ett koncept som är bevis på ett nytt tänk inom branschen.

Annons