Etableringen ska ske på industriområdet Hospitalsgården mellan Scan och Smedtorpsgatan. Skaraföretaget PNP har redan byggt tre varuhus åt Byggmax i Falköping, Falkenberg och Skene. Fyra är under uppbyggnad och tre är i planeringsstadiet. Ett av dem är varuhuset som ska byggas på hemmaplan för PNP:s del.

– Det blir ett av Byggmax största varuhus i Sverige. Det handlar om 20, kanske 30 arbetstillfällen så det här är bra för Skara, säger Peter Johansson på PNP Stålhallar till NLT.

Byggmax kommer behöva 11 000 kvadratmeter och varuhusbyggnaden blir 2800 kvadratmeter stor. Om bygglovsprocessen går smidigt kan varuhuset öppna nästa vår.

De senaste åren har det blivit flera etableringar i Coop-området, som Brandt bil som PNP också byggde åt. Enligt Peter Johansson finns det fler etableringar på gång som de inte kan berätta om än.

Fler etableringar är på gång i Coop-området. Coopbyggnaden ska byggas om med nya butiker, snabbmat och byggvaror, då Coop Forum ändrar koncept till Stora Coop vilket ger plats för nya butiker. Byggandet började i maj.

Annons

Två butiker som är klara för Skara är Dollarstore som planerar att öppna i augusti och Jem & Fix som planerar att öppna till hösten.

Relaterat: Nu börjar det grävas för nya butiken
Relaterat: Jem & fix öppnar i Skara
Relaterat: Dollarstore kommer till Skara