Det var vid 19-tiden som Valhalla livs i Skara utsattes för ett väpnat rån. En person jobbade i butiken och hotades med ett pistolliknande föremål, enligt polisen. Rånarna fick med sig cigaretter och pengar.

– Personen som jobbade i butiken är chockad men inte fysiskt skadad. Tre personer rånade butiken och minst en av dem hade ett pistolliknande föremål, sa Sara Andersson, stationsbefäl på Lidköpingspolisen på kvällen efter rånet.

Rånarna flydde till fots efter händelsen.

– Vi har många vittnen som har sett rånarna springa iväg. Vid en tidpunkt såg även en polispatrull dem. Vi går på alla cylindrar och har även hundpatrull på plats.

Andersson skickade även med en uppmaning till Skaraborna på kvällen:

– Vi har ganska mycket spår efter rånarna och vill gärna att folk håller sig inne istället för att gå ut och försöka ta reda på vad som har hänt. Det kan förstöra en del av spåren och eventuella bevismaterial.

Rånarna var mörkt klädda och maskerade vid rånet. En person som bor i närheten av brottsplatsen uppgav vid 22.30-tiden på tisdagen att polisen hade omringat ett lägenhetshus i närheten av brottsplatsen.

– Poliserna står och diskuterar vid en entrédörr ungefär 50 meter från brottsplatsen. Det är 7-8 poliser vid platsen. Innan var det ett stor pådrag i området med polisbilar och blåljus överallt. Man blev lite chockad först, det är ett stort pådrag, sa personen till tidningen.

Annons

Polisen uppmanar vittnen som kan ha sett eller hört något misstänksamt i närheten av Valhallagatan under tisdagskvällen att höra av sig till polisen på 11414.

Ingen misstänkt person hade ännu gripits av polisen på onsdagens eftermiddagen, uppger polisen. Under dagen skulle ett antal vittnen höras och teknisk undersökning skulle genomföras i butiken.

– Vi ska även kolla upp om det finns några bilder från övervakningskameror som kan hjälpa oss, sa Mats Trogen, jourhavande förundersökningsledare på Skaraborgspolisen.

FOTNOT: Polisen uppgav i ett tidigt skede att minst en av rånarna hade en pistol vid rånet. Detta korrigerades senare till ett pistolliknande föremål.