Bröderna, en 25-åring och en 22-åring, har i förhör med polisen berättat att deras syster bett dem att radera nakenbilderna på pojkens mobil.

Pojken ska ha haft ett förhållande med deras syster, som är 25 år. Pojken är enligt uppgift under 18 år.

Händelsen inträffade natten mellan den 22 och 23 november förra året. Bröderna och en vän till dem hade stämt träff med pojken på en parkering utanför en skola i Falköping. Pojken trodde att han skulle träffa deras syster.

Enligt systern hade hon gjort klart för pojken att hon ville dra sig ur förhållandet och då ska pojken ha hotat med att sprida nakenbilderna på henne på nätet.

"När jag sa att jag skulle polisanmäla honom skrattade han bara och sa att han skulle förstöra mitt liv" har kvinnan berättat i förhör med polisen.

Det var i det läget hon bad sina bröder om hjälp med att få bilderna raderade.

Pojken har berättat för polisen att han trodde att han stämt träff med kvinnan. Men att han istället blev rånad och intvingad i en bil. I bilen satt de två bröderna till hans före detta och ytterligare en person.

"När jag stod där på parkeringen och väntade kom det fram två maskerade killar bakifrån. En av dem tryckte något i sidan på mig, kanske en kniv" har pojken berättat för polisen.

En av männen tvingade till sig hans mobil, kod och Apple-id. Han ska också ha blivit slagen och hotad.

Annons

Efteråt ska männen i bilen ha sagt åt honom att han inte fick kontakta polisen, i annat fall skulle de komma efter honom.

Bröderna slängde mobilen, men pekade senare under utredningen ut var de hade kastat den.

När pojken dumpats larmade han polis, som senare samma natt stannade bilen med bröderna. Vid en husrannsakan av bilen hittades tårgas, knogjärn, en skyddsmask och en machete.

De två bröderna och deras kompis är nu åtalade misstänkta för olaga tvång. Den yngre brodern är också misstänkt för övergrepp i rättssak och den äldre brodern för brott mot knivlagen och deras kompis för ringa vapenbrott eftersom han ertappades med en pepparspray på sig i samband med att de greps.