20-årige Alexander Arnholm jobbar som deltidsfotograf och det var i den rollen han fick han en möjlighet att fota Björn Borg-kläder för att visa vad han går för.

– De gillade mina bilder och ville ha med mig i Team Borg, säger Alexander.

Att vara med i Team Borg innebär att man är en del av en gemenskap av inspirerande människor, det kan vara allt från bildskapare till tennisspelare.

– De vill knyta samman människor över hela världen och inspirera människor i vardagen att bli den bästa versionen av sig själv.

I Alexanders fall innebär det att han ska skapa bildinnehåll på resande fot. Det krävs inte särskilt stor analys av hans bilder för att se att resande också är en passion hos honom.

– De kommer skicka nya kollektioner som jag ska fota åt dem. Jag reser till Australien och Nya Zeeland i september, då ska jag fota deras produkter in action. Om jag surfar eller springer så ska jag fota i de miljöerna jag är i och skriva om min vardag.

Detta samarbete har gjort att Alexander har börjat göra sig ett namn även utanför Skövde.

– Fler får syn på mig i sociala medier och jag börjar få kontakter i Stockholm. Det gör det lättare att skapa samarbeten med fler och större företag. Det här är en jättestor grej och jag är enormt tacksam.

Tidigare har Alexander fotograferat för bland annat Vitamin Well och Barebells. Han har då placerat produkterna i en naturnära kontext.

Annons

– Jag fotar livsstil och natur. Jag gillar hur man kombinerar reklam med naturen. Jag bor på landet och använder allt som Billingen har att erbjuda. Det är en bra tillgång till mina foton.

Alexanders tips för att bli en duktig fotograf

Fota mycket. Ta med kameran hela tiden. Exempelvis på kalas, på badstranden och i båten.

..

Alexanders tips för att bli en duktig fotograf

Fota mycket. Ta med kameran hela tiden. Exempelvis på kalas, på badstranden och i båten.

Kolla Youtube för att lära dig tekniker.

Kolla andras bilder och försök återskapa samma känsla som finns i bilden.

Öva öva öva, idéerna kommer med tiden

Vill man se bilder från Alexanders resa i september så kan man följa honom på hans hemsida eller Instagram.