Under torsdagen startade bilfesten alla hade väntat på när Power Big Meet intog Lidköping och Hovby flygplats. Stämningen var på topp bland besökarna.

— Vi brukar åka på bilträffar, säger Katja Tervo som är på Power Big Meet med sambon Kari och lilla sonen Valtteri.

Paret har kommit i bil hela vägen från Finland. Ändå är de inte de som rest längst då evenemanget drar besökare från såväl Shanghai och USA som Australien och Danmark. Krzysztof Cieslak från Nederländerna har kommit speciellt för den stora variationen på bilar.

Annons

— Jag har varit på många bilträffar i USA men de är aldrig såhär stora. Ofta är de mer specialiserade men det roliga här är att det finns en sådan bredd bland bilarna.

Det stämmer också att evenemanget är riktigt storslaget. Lidköpings kommun räknar med att så mycket som 40 000 besökare ska komma och har planerat logistiken kring evenemanget länge.

Det var många som var taggade inför kvällen crusing.

— Absolut, vi ska ta en sväng! meddelade ett gäng från Örebro som tidigare besökt Power Big Meet ett flertal gånger när evenemanget hölls i Västerås.

Inne på området finns inte bara bilar av alla möjliga årgångar och modeller, utan också en uppbyggd affärsgata, matförsäljning och en scen med läktare.

— Det bästa med bilträffar är att alla är så glada, säger Tjalling från Holland som säljer plåtskyltar i retrostil under motordagarna.

Jörgen Engdal från Mellerud var också hittills riktigt nöjd med dagen.

— Jag är här för umgänget och bilarna. Det är oerhört socialt att åka på motorträff, man får alltid nya kompisar berättar han.

Titta på klippet och bläddra igenom bilderna för att känna på