Larmet om olyckan i Skara kom in klockan 06.58 på fredagsmorgonen. Enligt räddningstjänsten var det ingen allvarlig olycka, en bil körde in i bakdelen på en lastbil i korsningen Smedstorpsgatan-Hospitalsgatan.

– Det är snorhalt. I centrum är det saltat, men det är fläckvis halka, säger Tommy Emriksson, inre befäl på räddningstjänsten i Skara.

Föraren av personbilen kommer att uppsöka vårdcentral då denne har känningar i en hand samt ett knä. Bilen var inte i körbart skick efter kollisionen och måste bärgas från platsen.

Lastbilschauffören ska, enligt uppgift, också ha klarat sig bra, men fronten på lastbilen ska ha skadats.

Klockan 06.55 kom även larm om en halkolycka med bil vid Hovby Flygplats utanför Lidköping. Där kom ingen till skada och det var inga trafikproblem i samband med de båda olyckorna, enligt polisen.

Christer Fuxborg, presstalesperson på polisen region väst, har under fredagsmorgonen fått in halkolyckor med bil även i Karlsborg, Vänersborg och Strömstad.

– Det är halt på vägarna i hela nordöstra Västergötland. Det har varit fuktigt under natten och så har temperaturen gått ned lite. Det gör att det halka på vägarna, säger Christer Fuxborg.

– Så man får ta det lugnt på vägarna och skynda långsamt i jultrafiken.