— Det finns folk som är intresserade av att ligga bakom det och de vill ha med mig. Det blir ett uppror utan dess like, säger entreprenören och tidigare partiledaren för Ny Demokrati.

Bert Karlsson har tidigare inte varit särskilt öppen för att ge sig in i politiken igen, men efter en rad bråk med Skara kommun har han nu tänkt om.

— Det är möjligt att jag ägnar min sista tid i livet på det, om politikerna inte skärper sig, men det ser de ju inte ut att göra. De lyssnar inte, säger Bert Karlsson.

Han vill att folket ska ta kommandot över frågor som rör Skara och där kommer Rädda Skara-partiet in i bilden. Allt ligger ännu i sin linda och vilka de viktigaste frågorna kommer att vara vill han återkomma med.

— Men tittar man på olika listor så hamnar Skara ofta i botten, men då är det alltid underlaget det är fel på, raljerar Bert Karlsson.

Annons

Han menar vidare att det måste till krafttag så att ungdomar trivs i Skara, en annan del är att satsa på maten till de äldre.

— De måste själva kunna välja och beställa den mat de vill ha.

När det gäller skolan menar han att det är fint med en ny skola, men att kommunen gör fel när de inte löser skolans utmaningar med exempelvis personal innan man lägger pengar på att bygga nytt.

Nu öppnar alltså den tidigare partiledaren för Ny demokrati dörren för en ny politisk karriär.

— Det är helt seriöst, visar det sig att ett antal personer som är vettiga är med så kan jag tänka mig att ägna mina sista år till detta. Politikerna i Skara har inte förstått att de ska serva folket. Nu blir det folkligt uppror, säger Bert Karlsson.

Ett missnöjesparti vill han dock inte kalla det.

— Det är ett populistiskt parti som kommer ur att folk är missnöjda, säger Karlsson.

Han gissar på att partiet kan få omkring 25 procent av rösterna i Skara kommun i nästa val. En framgång som ska nås genom ett samarbete och öppet samtal med alla partier, inklusive Sverigedemokraterna (SD).

— Vi ska inte utesluta någon som andra gör enligt order uppifrån.

Någon rikspolitik för det nya partiet kommer det dock inte att bli tal om, men väl ett parti som vill vara med och bestämma i Skara kommun.

— De får se upp nästa val, avslutar Bert Karlsson.