De aktuella husen är så kallade Attefallshus som Bert Karlsson via två av sina bolag och snart tre fabriker bygger och säljer. Husen får byggas utan bygglov med en sammanlagd yta på upp till 25 kvadratmeter.

LÄS MER: Bert jublar efter lagförslaget: Äntligen

— Jag ger den möjligheten till fastighetsägare. Jag bygger dom gratis mot att vi får hyra ut dom i 4 år. Sedan får fastighetsägaren köpa loss huset för 1 krona, säger Bert Karlsson.

Karlsson beräknar att bolagets kostnad för husen kommer ligga på omkring 350 000 kronor styck. Vilken hyra som kommer att tas ut för de som ska bo i husen kan han dock inte säga i dagsläget.

— Men vi vill ha in våra 350 000 kronor, det är målet.

Annons

Till en början ser han Göteborg som det område med stor bostadsbrist där husen ska byggas, men det kan även bli aktuellt på andra ställen.

— Det är bara att höra av sig till mig så börjar vi processen. Vi kommer ta ut tusen stycken till att börja med. De behöver upplåta sin tomt.

För Bert Karlssons del handlar det dels om att lösa en bostadsbrist, samt att visa på att det går att bygga betydligt billigare bostäder än vad som görs idag. Men han sticker inte heller under stol med att det handlar om att tjäna pengar.

— Det är ju ett affärsdrivande företag.

Att Skara skulle vara aktuellt för att bygga Attefallshus i utesluter han inte, men han ser kanske inte just sin hemort som det mest intressanta området.

— Behovet är inte så stort här, Skövde däremot är en stad som skulle behöva det, säger han.