Första kalaset arrangerades redan 2002 och sedan dess har det blivit en tradition och symbol för nationaldagsfirandet i Vara.

Som vanligt kan alla barn lämna plånboken hemma då allt på kalaset är gratis. Detta för att göra det möjligt för alla barn, oavsett ekonomiska förutsättningar att komma på kalaset.

Till årets kalas har över 1 600 barn fått en personlig inbjudan med post och arrangören räknar som vanligt med att det kommer bli en folkfest i Vara.

Senaste åren har man uppskattat att evenemanget lockat närmare 3000 barn och vuxna, något man hoppas på att det blir även i år.

– Evenemanget har växt för varje år vilket känns fantastiskt kul och vi tar det som ett kvitto på att det vi gör uppskattas och verkligen gör skillnad. Det är inte alla barn som har ekonomiska möjligheterna att besöka Liseberg eller andra tivolin, då blir ett evenemang som Barnkalaset extra viktigt eftersom alla barn kommer hit på samma villkor och kan lämna plånboken hemma, säger Joakim Björndahl från Våra Älskade Barn i ett pressmeddelande.

Badhusparken och torget i Vara kommer att fyllas med hoppborgar och roliga aktiviteter, alla barn bjuds även på glass, godis och fika. Från scenen kommer det bli uppträdanden i form av dansuppvisning från Helens Dansskola, musik från eleverna på Academy of Music and Business i Vara samt trolleri från trollkarlen Adin.

Annons

– Utan alla ideella krafter som hjälper till under kalaset och stödet från alla sponsorer hade det aldrig varit möjligt. Nu hoppas vi bara att vädret är med oss också avslutar Joakim Björndahl.