Bo är en föreställning för den allra yngsta publiken. En humoristisk betraktelse med en ömsint hälsning till alla som är nya i sina hem.

När teatern började, tystnade ljuden från publiken och bäbisarna, från 6 månader och upp till 18 månader satt och tittade fascinerat på det som skedde på scen. Ett mjukt flöde av små händelser, ett tyg som fladdrade, ett litet vitt tält som det lyste i, små sockor som kastades ut från tältets tak, ett långt snöre med nycklar på som klirrade när de drogs ut från en väska.

Under ca 30 minuter fick publiken se teatern innan de bjöds in att själva känna på och testa allt som fanns på scen.

– Det var helt otroligt att bäbisarna satt så stilla och följde med i vad som hände, sa en förälder.

– Det är så roligt att sitta och titta på publiken under en sådan här föreställning. Det är tredje året som vi erbjuder teater för bäbisar och jag har sett att det verkligen fungerar, säger Johanna Andersson Kulturutvecklare i Skara Kommun.

– Jag hoppas ju på att de här föräldrarna fortsätter att ta med sina barn på teater, både under vår och höst har vi Barnens lördagar på Biblioteket med teater för de från ca 2 år och uppåt, fortsätter hon.

Christina Börjesson, förskolelärare på Familjecentralen berättade att intresset för bäbisteatern var stor och platserna fylldes snabbt. Vi är jätteglada att vi kan erbjuda detta för föräldrar och barn, säger hon.

Annons