Mannen har förvarat stöldgods hemma och vid ett otal tillfällen kört drogpåverkad utan körkort. Nu ska händelseförloppen behandlas i Skaraborgs tingsrätt.

Mannen misstänks för följande:

• Mellan den 5 och 6 april stals en dator på Framtidens förskola på Egnahemsvägen i Tidaholm. Den 20 april försvann en dator på en restaurang vid Gamla torget i Tidaholm efter ett inbrott. Båda har sedan hittats hemma hos den åtalade 31-åringen. Där fann man också en tv med fjärrkontroll och en kamera som åklagaren tror försvunnit efter ett brott. Åtalspunkten gäller i det här fallet häleri och den 27-åriga kvinnan åtalas för samma brott.

• Den 26 april hittades också saker hos mannen som rubriceras som förberedelse till stöld. Polisen hittade olika verktyg, ficklampor, slang, uppklippt mössa, handskar och brytverktyg hemma hos paret.

• Samma dag stoppas 31-åringen på Norra Kungsvägen i Tidaholm och det visar sig att han saknar körkort. Han har också använt klonazepam, alprazolam och amfetamin. Han åtalas därmed för grov olovlig körning, drograttfylleri och ringa narkotikabrott. Med sig har han också två knivar, vilket renderar ett åtal för brott mot knivlagen. Det visar sig också att kvinnan han delar bostad med också använt amfetamin och hon åtalas för detta.

• Den 10 juni 2017 stjäl han en borrmaskin, en hovtång och en förlängningssladd i Velinga. Åtalet gäller stöld.

• Den 20 juni tar han tillsammans med en kvinna en röjsåg på samma ställe. Men han ska komma tillbaka.

• Någon gång mellan den 21 och 26 juni tar han en åtelkamera på samma fastighet. Åtalet blir stöld och i andra hand häleri. Kvinnan han har med sig åtalas för att den 21 juni använt amfetamin. Hon har även haft 75 stycken hagelpatroner av kaliber 12/70 som hon inte har rätt till och därmed blir det också åtal för brott mot vapenlagen.

• Mellan den 19 och 20 juni 2017 stals tre datorer av fabrikat HP genom inbrott från Förskolan Forsen och Ugglan på Vråbolsgatan. Stöldgodset hittades senare hos 31-åringen och han åtalas för häleri.

Annons

• Den 1 juli tas han på hållplats Ulvängen i Skövde. Med sig har han förberett brottet genom att samla, förvara och transportera flera olika verktyg, mössor, peruk, handskar, ficklampor och brytverktyg. Åtalet gäller förberedelse till stöld. Samtidigt visar det sig att han återigen kört bil utan körkort efter att ha använt amfetamin. Därmed blir det också åtal för grov olovlig körning, drograttfylleri och ringa narkotikabrott.

• Den 27 juni har han gjort inbrott på Brukshundsklubb och stulit fällkilar, motorsåg med tillbehör, röjsåg, en overhead-apparat, dunkar, en vinkelslip, rörtänger, batteriladdare, bultsax, olika verktyg. Åtalet gäller stöld.

• Den 27-åriga kvinna som var med vid en av de tidigare stölderna åtalas för häleri sedan hon förvarat fällkilar, motorsåg med tillbehör, röjsåg, en overhead-apparat, dunkar, en vinkelslip, rörtänger, batteriladdare, bultsax, olika verktyg i sin bostad.

• Den 8 augusti gjorde 31-åringen och 27-åringen inbrott i en villa på Madängsvägen i Tidaholm. De tog smycken, TV, dator, mobiltelefoner, prydnadsbilar, dopföremål, en ID-bricka, spritdrycker, myntsamling, motorsåg, borrmaskiner, batteri och laddare, vinkelslip, cirkelsåg, slipmaskin, cykellampa, smink, parfym och verktyg med mera. Åtalet gäller grov stöld.

• En dator stals mellan den 1 och 2 september 2017 vid ett inbrott på Västra Långgatan i Tibro. Stöldgodset förvarades sedan i mannens bil och åtalet gäller häleri.

• Den 23 september stoppas han igen på riksväg 26, än en gång visar det sig att han kört utan körkort påverkad av amfetamin och på sig har han 0,55 gram cannabis. Åtalet gäller även denna gång grov olovlig körning, drograttfylleri och ringa narkotikabrott. Samtidigt visar det sig att han har en kniv med sig och det blir ännu ett åtal för brott mot knivlagen.

• Den 8 april 2017 stoppas han på riksväg 26 efter att utan körkort har kört bil påverkad av amfetamin. Åtalspunkterna blir drograttfylleri, ringa narkotikabrott och grov olovlig körning.

• Den 27 maj stoppas 31-åringen stoppas på Mellgrensgatan i Tidaholm, även denna gång kör han påverkad av alprazolam, klonazepam och amfetamin. På sig hade han också 0,41 gram MDMA, 0,88 gram amfetamin och 30 tabletter innehållande klonazepam. Åtalet gäller drograttfylleri, brott mot knivlagen, ringa narkotikabrott och grov olovlig körning.

• Den 30 maj stoppas 31-åringen på Västra drottningvägen i Tidaholm efter att ha kört bil amfetaminpåverkad. Åtalet gäller drograttfylleri, ringa narkotikabrott, grov olovlig körning.

• Den 3 juli stoppas han på Varnumsleden i Kristinehamn påverkad av amfetamin och MDMA. Åtalet handlar om grov olovlig körning, drograttfylleri och ringa narkotikabrott.

Alla fallen kommer nu att tas upp i Skaraborgs tingsrätt.