"Med humor, spektakulära karaktärer och de vackraste av bilder från Skaraborg har Kass Humor kört rakt in i Youtube - och tv-soffor runt om i hela Sverige.

De har med serien Uti Bögda visat att landsbygden lever och frodas. Dessutom för de vidare en skaraborgsk humortradition och sprider den likt dynga över åkrarna - och det här är bra skit eftersom det ger näring åt något av det allra viktigaste: skrattet. Det är med mycket garv och stor glädje som P4 Skaraborg utser humorkollektivet Kass Humor till Årets skaraborgare 2017"

Så mustigt beskriver radio Skaraborg Årets Skaraborgare -humorkollektivet Kass humor.

— Vi är glada och stolta över utmärkelsen, det är ju här i Skaraborg vi bor och verkar, säger Jon Lönn.

Annons

Mycket har hänt sedan kollektivet startade 2010. Man gjorde det man själv tyckte var roligt och kanske var det framför allt Youtube-klippen med Västgöta-Nytt som fick skaraborgarna att ta de busiga grabbarna till sina hjärtan. Tack vare SVT Play-serien Uti Bögda är kollektivet nu känt vida utanför Skaraborgs gränser, en serie många älskar och där några tycker att det är det sämsta de sett.

— Det är ett gott tecken att vi hittat en nisch som tilltalar människor - fast kanske inte alla då, säger Jon Lönn och menar att den här typen av humor egentligen inte funnits sedan Ronny och Ragge - tiden.

— Det här är buskis rätt upp och ned och det är vi stolta för.

Ut i Bögda har karaktärer som går hem hos alla åldrar.

— De lite äldre gillar prosten medan bröderna Åke och Håkan är barnens favorit. SFI-läraren, spelad av Andreas Magnusson, är i en klass för sig men någon som täcker in alla åldrar är den mystiske mopedisten Vesper. Det är lite av vår styrka, att vi täcker in hela åldersspannet från fyra till 98 år, säger Jon Lönn.

Ett nytt år ligger framför Kass humor som arbetar vidare med sin humor.

— I vilken form får vi se. När det gäller Uti Bögda finns inget vi kan gå ut med i nuläget. Kanske kommer det något nytt avsnitt av Västgöta - Nytt. Vi hoppas vi ska kunna ha något till dem som tycker om oss.

Kollektivet har fått mängder med förfrågningar om att göra liveframträdanden men det är inte aktuellt just nu, man har helt enkelt inte den typen av material färdigt.

— Vem vet vad som händer i framtiden, det är inte otänkbart, säger Jon Lönn