Skaraborgs Läns Tidning

Annons

Anders Rydell: De små detaljernas plågsamma värv

Anders Rydell: De små detaljernas plågsamma värv

Som fackboksförfattare avundas Anders Rydell författarna som skriver skönlitteratur. Att få alla detaljer rätt i historiska miljöer är en tidskrävande uppgift.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Ett hinder undanröjt för E20:s ombyggnad förbi Skara

Det var ett stort frågetecken för Trafikverket när regeringens avgörande om ett överklagande om E20 förbi norra Skara skulle bli klart. Med tanke på det osäkra regeringsläget befarade man att det skulle kunna ta lång tid.
Men nu har övergångsregeringen tagit ett beslut om överklagandet, som avslås. Det innebär att ett hinder är undanröjt för ombyggnationen.

Toppolitiker i Vara oroas över ambulansneddragning

Varas oppositionsråd Gabriela Bosnjakovic (M) instämmer nu i den oro som bland andra Skaras moderata kommunalråd yttrat över kommande besparingar på ambulansen.
– Jag är djupt bekymrad av konsekvenserna. Det är oerhört viktigt och bra med en dialog på alla nivåer, där vi gärna finns med från Vara kommun.

Centern saknades på manifestationen

Just hemkommen från dagens manifestation mot nedläggningen av ambulans i Skara är jag glad över hur många som ställer upp i Skara när det verkligen gäller.

Planer på ny förskola uppskjutna

Förskolan Molekylen ville öppna en ny fristående förskola i Skara i januari nästa år, men planerna har skjutits på framtiden.
– Just nu har vi lagt det på is i och med att det inte finns lokaler tillgängliga, säger Hilan Noman i styrelsen bakom Molekylen.

Bildspel: 26 bilder från Skara IK:s derbyseger

Skara IK vände och vann efter förlängning i derbyt mot Falköping Blue Riders. Segersiffrorna skrevs till 4-3. Se 26 bilder från matchen i bildspelaren.

Charlies teater först med teaterversion av Agnes Cecilia

Maria Gripes bok Agnes Cecilia – en sällsam historia har älskats av generationer unga. Nu sätts den för första gången upp i teaterversion.
– Maria Gripes dotter Camilla ville att Charlies teater skulle göra den, säger Charlotte Kristensson, som skrivit manus.

De gör det bästa från Björn och Benny

Björn & Bennys musik är oerhört populär i Sverige. Det visar inte minst biljettförsäljningen till Revymakarnas nya föreställning, där tre fjärdedelar redan är slut. Nu laddar ensemblen för en show utöver det vanliga.

Här är veckans hetaste nyheter

Många ville se julgransflygningen med Skaraborgs flygflottilj och rånet under natten mot lördag väckte också stor uppmärksamhet. Här hittar du veckans mest lästa nyheter.
Artikel 2 av 9
Ett hinder undanröjt för E20:s ombyggnad förbi Skara
Tillbaka till startsidan