Efter gårdagens nationaldagsfirande fanns allt på plats. Scen, bänkar att sitta på och mattält att äta i och klockan 15 på torsdagen började Junikalaset med allsång under ledning av Johanna Beijbom och Showkanalen.

Inför en inledningsvis ganska gles publik sparkade man igång showen med den gamla dängan Leva Livet. En som genast var med på noterna var Evalena Niklasson.

– Jag är ingen sångare, men jag kan sjunga för det, sa Evalena efter sin duett med Johanna Beijbom.

Hela Junikalaset, inklusive nationaldagen, hålls på Hertig Johans torg, där besökarna också kan äta mat från sju olika restauranger från en gemensam serveringsyta.

– Jag tycker vi har ett väldigt roligt program, med allsång gånger två, säger Micael Worbin, som är ansvarig för arrangemanget. Torsdagens allsång är familjebetonad, och i morgon vänder den sig till en kanske lite mer vuxen publik.

Showkanalen med Johanna Beijbom och Erik Liss fick sånghjälp av Next Skövdes Katarina Blad.

På scen stod också Björn Tengman, singer/songwriter från Lerdala, som framförde två egna alster.

– På lördagen blir det traditionell familjeunderhållning under dagen. Det blir uppträdande av Hemvärnets musikkår, godisregn, minidisco och familjegympa. Oliver trollkarl showar från scenen innan det blir uppträdande från musikskolan, varefter Dance center studio visar upp sig.

– På kvällen växlar det om och får en mer vuxen karaktär, med band som Simon Swahnström & Lursta sockens husarer och reggaepopbandet Otheas. Det blir också quiz med Tommy Bruhn och som sista punkt kommer det gamla nostalgibandet Noice att spela.

Annons

Junikalaset arrangeras av Cityföreningen, Next Skövde och Commerce, tillsammans med restaurangerna Den lilla krogen, Compagniet, O’learys, Pinchos, Plateaux, Rådhuset och The Bishops Arms.