Som namnet på turneringen skvallrar om så är det här en nordisk uppgörelse. Lagen som deltar är Sverige, Danmark, Finland, Norge och Grönland.

Fakta

Spelprogrammet, Nordic Cup

30/11: Finland-Norge, Danmark-Sverige.

1/12: Danmark-Norge, F..

Fakta

Spelprogrammet, Nordic Cup

30/11: Finland-Norge, Danmark-Sverige.

1/12: Danmark-Norge, Finland-Grönland.

2/12: Norge-Grönland, Sverige-Finland.

3/12: Danmark-Grönland, Sverige-Norge.

4/12: Finland-Danmark, Sverige-Grönland.

Turneringen – som spelas i Arena Skövde och Jönköpings Idrottshus – drog igång under gårdagen och avslutas på söndag.

Och mitt i den här internationella uppgörelsen kommer det alltså även att finnas en tidaholmare. Ademir Avdic är en av tre svenska domare som har blivit utsedd att skipa rättvisa under de här dagarna.

– De plockar ut de bästa domarna i respektive land och uppenbarligen anser förbundet att jag är bland de tre bästa här. Det är förstås väldigt smickrande och ett gott betyg. Det är också ett stort förtroende och det gäller att göra det bästa av det, säger Ademir.

Dömer Grönland

Annons

Hans första match blir på fredag då han är andredomare i mötet mellan Norge och Grönland.

– Norge har jag haft förut och de spelar en positiv futsal med mycket press. Grönland har jag ingen aning om hur de är, men det ska bli riktigt kul att se vad de har att erbjuda.

På lördag får han återigen handskas med grönlänningarna då han är förstedomare i deras möte med Danmark.

– Det kan man ju verkligen kalla ett derby. Det känns som att det är mycket prestige i den matchen och man kommer att få vara på tå från början. Inget av lagen lär vilja förlora det mötet.

Han sista match blir på söndag och då är det Finland mot Danmark som gäller.

– Finland ligger i framkant när det gäller futsal i Norden. De har varit med länge. Det ska bli kul att se om Danmark kan skrälla lite där.

"Blir utvecklande"

Under turneringen kommer domarna ha sin bas i Skövde.

– Vi kommer att kolla på varandras matcher och sedan samlas vi och analyserar matcherna och olika situationer efteråt. Det kommer att vara full rulle varje dag och det kommer att bli väldigt roligt och utvecklande, säger Ademir Avdic.