Tävlingen pågick under två dagar och under lördagen var det de yngsta, elva år och yngre, som simmade. Molly Johansson blev trea i finalen på 25 meter fjärilsim på tiden 30,14. På 25 meter ryggsim slutade Annie Karlsson-Fjellstad tvåa med tiden 28,34. I samma final blev Astrid Andersson fyra på tiden 33,95.

Fem pojkar från Skara ställde upp i ryggsimmet på samma distans. Hampus Fransson blev trea i finalen på 37.88, strax före Valter Karlsson-Fjelsstad på tiden 35,58. Melker Franzen kom in på 37,88, Wiktor Widegren 37,93 och Mika Nurkula-Boman 41,04.

I 25 meter bröstsim blev Astrid Andersson trea i finalen på tiden 30.74. Julia Svensson noterades för 37,52. I pojkarnas klass simmade Hampus Karlsson in på en tredjeplats på 32.19. Melker Franzen simmade i försöken på 34,96, men han missade finalen med endast en tiondel.

I frisim 25 meter slutade Julia Svensson trea i finalen, strax före klubbkompisen Stella Blomberg. Hampus Fransson blev trea i pojkarnas final.

Skara ställde även upp med en lagkapp och i den simmade Hampus Fransson, Molly Johansson, Julia Svensson och Nils Berggqvist.

På söndagen simmade Alfred Erlandsson 50 meter fjäril och blev fyra i finalen. Han simmade även 100 meter bröstsim på fina tiden 127,54. Emma Sunnerdal simmade 50 meter frisim och tog sig där till final och simmade in på en fin andraplats. Även Ida Philblad simmade 50 meter frisim och blev fyra i finalen.

Annons

Även på söndagen hade Skara SS ett lagkappslag, där alla fyra simmare presterade mycket bra. I laget simmade Madeleine Lindahl, Alfred Erladsson, Ida Philblad och Emma Sunnerdahl.

­– Det har varit en toppenhelg för simmarna från Skara Simsällskap. Totat hade vi 14 finalplatser och det är jättebra. Det var första tävlingen för många av våra simmare och det var roligt att se hur bra alla presterade, säger Kristina Carlsson, tränare i Skara SS.