Annons

Annons

Annons

Arbetsmiljön på Katedralskolan

Insändare
Replik: ”Tappar hakan”

Vi läser ditt försvar av den nuvarande ledningen på Katedralskolan och ditt insisterande på att allting är bra, och vi tappar hakan.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

”I ditt inlägg undrar du vad syftet är med att offentliggöra missnöjet. Svaret är enkelt: för att åstadkomma förändring”, skriver Skaraoppositionens nämndsledamöter i Barn- och utbildningsnämnden, i en replik.

Bild: Marianne Carlsson

Annons

Replik på insändaren: Nu får det vara nog!

Bara för att du trivs och känner att allt är som det ska, betyder det inte att det är hela bilden. Här vill vi även påpeka att även om anekdoter kan ge en bild, din bild av saken. Så får vi lov att påstå att det är bortom diskussion att det råder betydande missförhållanden i arbetsmiljön på Katedralskolan.

Annons

Annons

Som lärare har man ett betydande och tungt uppdrag. Ni har inte bara ansvar för att förmedla kunskap, utan även värderingar som empati, solidaritet och rättvisa. Från detta perspektiv blir vi väldigt orolig över insändaren du skickade in. Inte för att du är nöjd med ditt arbete och din arbetsplats, utan för det faktum att du tycker att de som uttrycker oro och missnöje bör tystas.

När en betydande del av personalen på Katedralskolan uttrycker oro, bekymmer och missnöje med hur saker och ting sköts, kan vi inte enkelt blunda och avfärda deras röster.

Vi kan ta ett exempel:

Om 25 procent av eleverna rapporterar trakasserier eller mobbning, är det då rätt att ignorera dem bara för att majoriteten inte känner likadant?

I ditt inlägg undrar du vad syftet är med att offentliggöra missnöjet. Svaret är enkelt: för att åstadkomma förändring. Om inga problem lyfts fram, hur kan vi då adressera och lösa dem? Som politiker, och framför allt som föräldrar till barn som tidigare gått på Katedralskolan, ser vi det som vår plikt att ta tag i problemen i stället för att sopa dem under mattan.

Vi hoppas att alla på Katedralskolan tar sitt ansvar på allvar, för att säkerställa en sund och stödjande arbetsmiljö för alla. Kanske är det dags för var och en att blicka inåt för att verkligen förstå varför så många känner som de gör.

Med önskan om en bättre arbetsmiljö för alla,

Skaraoppositionens nämndsledamöter i Barn och Utbildningsnämnden

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan