Annons

Annons

Annons

Skarapolitiken

Insändare
Regeringen tar ansvar – gör ledningen i Skara nu detsamma?

Nu har kommunerna fått besked om regeringens utökade satsningar på välfärden i höstbudgeten. För Skaras del kommer 12,4 miljoner, vilket motsvarar nästan hela den beslutade skattehöjningen, att ge ett ökat utrymme som ger förutsättningar att med rätt prioriteringar garantera kvaliteten i välfärden utan att höja skatten. Det skriver Skaramoderaterna i en insändare.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Kommer den centerstyrda vänsterkoalitionen i Skara att  ändra sitt beslut om skattehöjning? Den frågan ställer Skaramoderaterna i en insändare.

Bild: Rasmus Kumpula

Annons

Den politiska ledningen har tidigare vid flera tillfällen lovat att ändra sitt beslut att öka skattebördan på invånarna i Skara, och därmed också minska kommunens attraktionskraft och driva på inflationen, om regeringen utökade statsbidragen.

Nu vill Skara ha besked! Kommer den centerstyrda vänsterkoalitionen i Skara att  ändra sitt beslut om skattehöjning? Eller kommer Liberalerna och Kristdemokraterna i Skara att under mantrat ”Tillsammans för Skaras bästa” fortsätta att hävda att en skattehöjning är det bästa för Skara? Det bör man i så fall förklara tydligt för alla företagare som vill utveckla eller etablera sin verksamhet i Skara, och inte minst för alla de invånare som i det hårda ekonomiska läget vänder på varje krona för att klara att bo kvar i sina bostäder och få mat på bordet.

Den som vill sträcka ut en hand för att nu istället stödja vårt budgetförslag är självklart välkommen!

Moderaterna i Skara

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan