Annons

Annons

Annons

Konståkning

Succédebut för Stina – tvåa på hemmais

I helgen gjorde Skaratjejen Stina Olsson, som representerar Skövde Konståkningsklubb, sin första tävling för säsongen på hemmaplan i Billingehov.

Bild: Privat

Annons

LÄS OCKSÅ: Efter lyckade säsongen – nu tar Stina nästa kliv

I våras fick Stina beskedet från Svenska konståkningsförbundet att hon får gå upp en åldersklass tidigare – från minior A till ungdom 13 A. Hon har dessförinnan tävlat som Minior A i flera säsonger och behövde en ny utmaning.

Nu får hon tävla mot fler motståndare som dessutom är flera år äldre.

Hon har fått två nya program under sommaren som hon har ägnat de senaste veckorna åt att finslipa och förbereda inför tävlingssäsongen som nu startat. Till de båda programmen har Stina även nya tävlingsdräkter som hon fått hjälp att utforma av Sabina Larsson.

Annons

Stina har likaså fått en ny tränare i Anna Rechnio, som är ny huvudtränare i Skövde Konståkningsklubb. Hon har en gedigen bakgrund som åkare på två OS, flera EM och VM med en femte plats som bäst. Och som tränare har hon mer än 15 års erfarenhet med bland annat åkare på stora internationella mästerskap. Anna startade sin tjänst i slutet av sommaren och har på kort tid gjort ett starkt intryck på Stina.

Annons

– Hon är en jättebra tränare som är så snäll och kunnig. Hon lär mig massvis. Allt från hopp och piruetter till min skridskoåkning och rörelser till musiken.

Säsongen startade på bästa sätt för Stina som åkte ett fint kort- och långprogram. Hennes 70 poäng räckte till en andra plats och hon slog därmed sitt personbästa med råge.

– Jag är jättenöjd och glad. Det var så roligt och jag ser redan fram emot nästa tävling som är DM i Trollhättan om några veckor.

Under sommaren har hon även nått två stora mål – att landa dubbel axel och trippel ögel.

– Det känns väldigt väldigt kul att ha börjat landa de två hoppen då det är något jag har tränat på länge.

Inbäddat innehåll

Stina Olsson efter helgens tävling i Billingehov.

Bild: Privat

Annons

Stina som tvåa på prispallen.

Bild: Privat

Ur SkLT den 22 maj.

Annons

I Sankta Helena Trophy kom det åkare från stora delar av landet då de får sina tävlingar tilldelat från Svenska konståkningsförbundet för att ha samma möjligheter att kvala in till Nationell Serie för elitåkare.

Skara KF hade följande åkare med:

Ungdom 15 A: Meja Samuelsson 21:a plats, Lea Starmer Andersson 22:a plats

Junior A: Ella Essgärde tionde plats, Hannah Moberg 14:e plats.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan