Annons

Annons

Annons

Bilsport

Långloppsracing på Kinnekulle Ring i helgen

På söndag körs den fjärde och näst sista deltävlingen i årets Riksmästerskap i långloppsracing, Nordic Endurance 1, på Kinnekulle Ring.

Pico Racing följda av NH Motorsport. Foto: Cars in focus

Annons

I RM-tabellen är det otroligt jämnt inför slutspurten, där topp tre separeras av fyra poäng. Fyra 3 Racing från Värnamo, som tävlar med en BMW M3 i Klass B, leder med tre poäng över DK Racing, Klass C, på andraplats. Trea, bara en poäng bakom DK Racing, återfinns LMRacing i sin VW Golf TCR.

Samtliga i topp tre har var sin seger hittills i år, och jagar viktiga RM-poäng på söndag.

Annons

I Klass A studsade Pico Racing tillbaka senast och tog segern på Scandinavian Raceway i Anderstorp, efter en strulig hemmatävling i Falkenberg i början av sommaren. Pico Racing är fyra i tabellen inför Kinnekulle, bara fyra poäng bakom en RM-medalj.

Annons

En stjärnspäckad kvartett ansluter till NE1 i helgen. I teamet Juniors #77 ser vi tidigare SM-vinnaren i karting, Enzo Hallman, och Theo Jernberg, som båda tävlar i NXTGenCup. De får sällskap av STCC-föraren Calle Bergman och Albin Wärnerlöw från Carrera Cup Scandinavia. I en Renault Clio Cup RS3 blir de starka utmanare i Klass A.

Nordic Endurance 1 avgörs på söndag med ett sextimmar långt race, med start 10.00 och målgång 16.00. Klockan 09.00 körs kvalet, som avgör startpositionerna till racet.

– Vi kliver in i slutspurten av årets mästerskap med en otroligt jämn tabell där ingenting är avgjort. Kinnekulle Ring är en ny bana för vår organisation, och vi ser fram mot ett spännande race på en av Nordens snabbaste banor nu på söndag, säger Emil Svensson, promotor för Nordic Endurace 1, i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan