Annons

Annons

Annons

Skaraborgs sjukhus

64 bilder från demonstrationen för akuten: ”I värsta fall kan det leda till att folk dör”

Tusentals människor samlades utanför De la Gardiegymnasiet i Lidköping för att protestera mot nedläggningshotet gällande Lidköpings akut.

På tisdag tas det slutgiltiga beslutet av Skaraborgs sjukhus styrelse och många ville ta chansen att visa sitt missnöje.

– Ambulanserna kommer få agera taxiverksamhet istället och vid allvarliga fall kommer det kosta liv, för att de inte hinner åka till Skövde, resonerar Lidköpingsbon Carl-Henrik von Elling.

Carl-Henrik von Elling, hans dotter Signe och hans mamma Susanne tycker det känns läskigt att akuten i Lidköpings öde ska avgöras på tisdag. Deras förhoppning är att beslutsfattarna lyssnar till medborgarna och inser vilket stort misstag de håller på att göra.

Bild: Julia Kråklind

Annons

”Det är extremt felprioriterat”, ”Regionen borde skämmas” och ”Hur kan man värdesätta pengar högre än liv?!”. Det var några av de vanligaste kommentarerna bland den stora folkmassan som tagit sig till De la Gardiegymnasiet under lördagsförmiddagen. Med beslutsamma steg och starka budskap på sina plakat rörde sig allihop mot Dina-scenen i Stadsträdgården. Tusentals personer demonstrerade för akuten i Lidköpings överlevnad och en av dessa var Moa Andersson som befann sig på hemmaplan. Hon tycker inte alls om sparförslaget, som redan hunnit klubbas igenom av strategiska hälso- och sjukvårdsnämnden – i och med det föreslår nämnden att Skaraborgs sjukhus styrelse ska godkänna nedläggningen på tisdag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan