Annons

Annons

Annons

Skarapolitiken

Insändare
KD sitter på nyckeln för maktskifte i Skara

Nu var det alltså dags igen. Den nya majoriteten i Skara kommun bestående av S, C,V, KD samt ”micropartierna” L och MP, har aviserat en skattehöjning om 40 öre. Detta skall fogas till en serie av skattehöjningar genom åren. Inget har blivit bättre. Och aldrig tar detta slut, skriver signaturen ”Prövad villaägare i en insändare”

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Signaturen”Prövad villaägare” konstaterar att det finns en möjlighet att stoppa den aviserade skattehöjningen när kommunfullmäktige sammanträder den 14 juni – om Kristdemokraterna i Skara byter sida.

Bild: TT, Arkivbild

Annons

På årsbasis skulle skattehöjningen innebära en indragen köpkraft på mellan 1200-1600 kronor räknat på en normal inkomst. Dina och mina pengar som politikerna mycket gärna vill kunna bolla med själva.

Man kan ställa sig frågan var tar alla våra skattemedel vägen. Och är kommunen styrd på ett kompetent sätt? – Många har fått intrycket att ledande politiker i majoriteten (se turbulensen kring Katedralskolan) inte har koll på vare sig det ena eller andra. Vilket också besvarar frågan om kompetensen…

Annons

Annons

Vid kommunfullmäktigemötet den 14 juni finns en möjlighet att stoppa det som pågår. Och ge kommunen en ny ledning. Kristdemokraterna (KD) sitter med sina tre mandat på nyckeln till detta.

Då skulle det gå att stoppa skattehöjningen. Om budgetförslaget faller. Detta skulle kunna ge Skara kommun en ny politisk ledning. Förutsatt då att KD byter sida.

Tillsammans med moderaterna (11 mandat) och Sverigedemokraterna (9 mandat) skulle en ny majoritet med KD (3 mandat) kunna formeras, och samla 23 av fullmäktiges 45 mandat.

Prövad villaägare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan