Annons

Annons

Annons

Skarapolitiken

Insändare
Replik: Svar på ”Gör om och gör rätt”

Som förtroendevalda politiker i BUN har vi ett stort och viktigt ansvar för våra barn och elever. Flera av oss som sitter i nämnden har kanske önskat att få uppdrag just i denna nämnd för att vi på olika sätt vill göra skillnad just för barn och ungdomar, skriver Anna Helgesson, ordförande i barn- och utbildningsnämnden i en replik.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Nämnden har jobbat med att minska barngrupperna – ett arbete som fortsätter, skriver Anna Helgesson, ordförande i barn- och utbildningsnämnden i en replik.

Bild: Tobias Svensson, Marianne Carlsson

Annons

LÄS ÄVEN: Oroliga föräldrar: ”Gör om och gör rätt”

Jag vet att jag talar för representanter från alla partier. Därför är det naturligtvis inte roligt att ta del av er upplevelse av situationen på omskriven förskola.

Annons

Skara Kommun ligger lite över de rekommendationer som Skolverket har vad gäller barngruppernas storlek, men det kan ändå vara bra att veta att vi sedan 2015 har minskat antalet barn per pedagog från 6,2 till 5,1 och att barngruppernas storlek för barn i åldern 1-3 år ligger som riket i stort och för barn i åldern 4-5 något bättre än riket.

Annons

Tyvärr är det bekymmersamt att få tag i utbildade förskollärare, då bristen är lika stor i alla kommuner. Det är även svårt att få tag på tillfälliga vikarier med den kompetens som krävs. Nämnden har försökt förbättra genom bland annat fastanställda vikarier och vi tittar vidare på andra möjligheter.

Vi vill att varje barn ska ha det bra på förskolan, i skolan och på fritidshemmet varje dag och jobbar vidare för att förbättra ytterligare!

För att konkret kunna titta extra på situationen på just era barns förskola så ber vi er att kontakta rektor eller verksamhetschef, som kan förmedla vidare viktig information till nämnden vid behov.

Anna Helgesson (S), ordförande BUN Skara

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan