Annons

Annons

Annons

Arbetsmiljön på Katedralskolan

Insändare
En helt annan bild av Katedralskolan

Insändarsignaturen Återvändaren har en helt annan bild av sin arbetsplats än den som framkommit på sistone.

”Negativa skrivningar är det är absolut det sista som behövs nu”

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

”Jag tycker det är väldigt tråkigt att det skrivs så mycket negativt om Katedral, då jag tycker det är orättvist mot oss som trivs och tycker våra chefer gör ett väldigt bra arbete efter de förutsättningar som finns.”, skriver signaturen Återvändaren.

Bild: Arkivbild

Annons

Jag är en återvändare till den omtalade skola i Skara, Katedralskolan. Jag är en person som är glad och slipper ha en klump i magen varje dag för att gå till min arbetsplats.

Jag har arbetade i en grannkommun 8 år. Och upplevde att allt från vardagligt arbete, schemaläggning, arbete med rektorer, samt kommunledning på facklig nivå, där allt var toppstyrt, allt skulle genomföras till varje pris, en personal var inte viktig, för det kommer alltid en ny för att kommunen var så attraktiv. Inga förslag fick komma från personal utan skulle komma från chef, man hade ingen som helst koll på gällande regler i kollektivavtal HÖK21 eller OSA, det förekom en tystnadskultur, chefer hölls om ryggen, även vid bevisade tjänstefel. Detta förekom gång på gång.

Annons

När jag nu kommit tillbaks till Katedral, så har de tankar och idéer jag tagit med mig från tidigare arbetsplats, tagits emot med öppna armar från skolledningen på Katedral. Vilket var totalt omöjligt med den sandlådementalitet som rådde i den tidigare kommunen. Jag upplever APT träffar, där man som personal bjuds in, då det finns en stolthet att inte tappa bort tradition från skolans historia och att man tar hänsyn till detta inför kommande beslut. 

Annons

Jag tycker det är väldigt tråkigt att det skrivs så mycket negativt om Katedral, då jag tycker det är orättvist mot oss som trivs och tycker våra chefer gör ett väldigt bra arbete efter de förutsättningar som finns. Tidigare kallades det att hålla budget i balans. Vet våra politiker vilka utmaningar vi står inför som undervisande lärare? Är man intresserad av att delta på våra Branschråd och få en inblick i vad de branscher som tar emot våra elever ställer för krav på utrustning och materiel?

Negativa skrivningar är det är absolut det sista som behövs nu, vi har precis avslutat en sista omvalsperiod. Vi lärare behöver ladda upp nu, vi ska ge en avgångsklass en fin avslutning och önska lycka till i deras framtid, och vi ska ladda upp och ge våra nya årskurs 1:or en positiv skolstart!

Jag kommer råda mina egna barn att välja Katedralskolan i första hand. Och det hoppas jag fler föräldrar följer efter! För det är ett gymnasium med med duktig skolledning, duktiga medarbetare som sköter administration och schema, hög kompetens hos lärare, och en fantastisk möjlighet för våra ungdomar att få en bra utbildning inför vuxenlivet.

Återvändaren

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan