Annons

Annons

Annons

Skarapolitiken

Insändare
Replik: Nytt särskilt boende i Axvall

Jag håller med dig om att Vallehemmet ligger vackert beläget vid Axevalla hed. Men det börjar bli till åren och har inte den nya tekniken för ökad trygghet på ett äldreboende, skriver ordföranden i Omsorgsnämnden i en replik.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vad som händer med den vackra platsen där Vallehemmet ligger idag får framtiden utvisa, skriver Michael Karlsson (S) i en replik.

Bild: Ida Sundén

Annons

Skara kommun är med i utvecklingen av nya metoder och ny teknik. Nya tekniska hjälpmedel för vård och omsorg ska användas i syfte att underlätta för personalen och de boende. 

LÄS ÄVEN: Nedläggning av äldreboendet Vallehemmet

Annons

Teglagården vid Viktoriasjön är byggt som ett modern äldreboende med teknik som förbättrar arbetsmiljön för de som kommer arbeta där och vara en trygghet för de som ska bo där. Detta är en fantastiskt fin och modern byggnad som Skaraborna kommer vara stolta över.

Annons

När det gäller Axvall så fortsätter utredning om nytt särskilt boende i Axvall, som ska ersätta Vallehemmet. Viktigt både för omsorgstagare och anställda att det finns ett boende och en lokal arbetsplats i Axvall. Detta finns med i budgeten som Socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna, Miljöpartiet, Kristdemokraterna och Vänsterpartiet tog i december 2022. 

Behovet av trygghetsboende ska prioriteras, såväl vid nybyggnation som vid omställning av befintliga boenden. Centrumbostäder ska utöver nybyggnation av trygghetsboende vid Stationsområdet undersöka möjligheten till trygghetsboende runt om hela Skara kommun.

Så vad som händer med den vackra platsen där Vallehemmet ligger idag får framtiden utvisa.

Michael Karlsson (S)

Ordförande i Omsorgsnämnden i Skara Kommun

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan