Annons

Annons

Annons

Arbetsmiljön på Katedralskolan

Insändare
Tråkig sommaravslutning på min första nämndstermin

Jag är inte främmande för kommuners styrning och politik, men som ny förtroendevald i Skara kommun är jag förfärad. Jag blev politiker för att ge skolan förutsättningar att nå sina mål, bli en tryggare plats för våra barn och unga och vara en attraktiv arbetsgivare för vår personal. För det ändamålet har fullmäktige valt ledamöter till barn- och utbildningsnämnden, och vi har ett gemensamt ansvar för uppdraget.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Arbetsmiljön på Katedralskolan

Bild: Julia Kråklind

Annons

Barn- och utbildningsnämnden ansvarar för att verksamheten fungerar, och har ett arbetsgivaransvar. Det finns former för hur nämnden tar det här ansvaret, framförallt genom att överlåta de professionella bedömningarna, och genomförandet, till tjänstepersoner med sakkunskap. Eller, det är så det är tänkt att fungera, och fungerar på andra platser.

Annons

I Skara skickar SD/M-ledamöter missförtroendeförklaringar mot enskilda tjänstepersoner; de vill styra direkt på enhetsnivå; de kräver extra nämndsmöten innan ordinarie möten ens skett; de bjuder på eget bevåg in missnöjd personal till våra nämndsmöten i syfte att skapa oreda för vår förvaltning; de svär och skriker att vi ljuger under möten.

Annons

Att vi har olika ideologier är en sak, men det jag mött hittills har handlat om ren ovilja att jobba för Skaras bästa, till förmån för... nån sorts politiskt spel?

Det är skamligt, och den senaste tiden visar tydligt hur svårt det är att bedriva en normalt fungerande verksamhet samtidigt som oppositionen uppför sig som rättshaverister.

Ted Ek, ersättare för Centerpartiet i Barn- och utbildningsnämnden i Skara

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan