Annons

Annons

Annons

Handboll

”Skara-Lena” fick se dottern vinna SM-guld

I höstas skrev vi om Skarabördiga Lena Wiberg – som har två döttrar som blivit framgångsrika i varsin idrott.

Senaste dagarna har de varit omskrivna – av olika anledningar.

Nina Koppang jublar efter SM-guldet. Till höger mamma Lena Wiberg.

Bild: Privat

Annons

LÄS OCKSÅ: Lena tillhör en unik Skara

Lena – vars pappa Karl-Erik Wiberg var mångårig rektor på Källeskolan – föddes 1962 och växte upp på Hindsbo. Hon var själv aktiv i flera sporter som ung.

Sedan många år tillbaka bor Lena i Vadstena och har tre barn, varav två är välbekanta namn för många idrottsintresserade – Stina Blackstenius och Nina Koppang.

Annons

Givetvis gör det att deras mamma känner stolthet.

– Men framför allt tacksamhet över att de har lyckats med det de verkligen drömmer om, sa Lena i vår intervju.

Annons

Nina Koppang spelar i Sävehof, som i söndags vann SM-guld efter 3–1 i matcher mot H65 Höör.

Nina Koppang jublar efter SM-guldet med Sävehof. Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån

Hon gjorde comeback till den här säsongen efter att i januari 2022 drabbats av blodproppar i lungorna. Ett tag visste hon inte om hon skulle kunna spela handboll igen.

– Det är otroligt sjukt. Jag är väldigt stolt och glad över att jag är tillbaka, sa Nina till GT efter andra finalmatchen där hon gjorde nio mål.

I januari förlängde högernian, som fyller 21 år den 31 maj, sitt kontrakt med ytterligare två år. Hon är uttagen i den landslagstrupp som 13-20 juni är på träningsläger på Playitas, Kanarieöarna.

Ur SkLT den 11 november.

En annan som hoppas vara med i blågult senare i sommar är storasyster Stina Blackstenius, 27. Häromdagen kom dock beskedet att anfallaren är skadad.

Annons

Annons

– Under sista matchen (med Arsenal) ramlade hon ner och fick en handledsfraktur. Det är en okomplicerad fraktur, som kommer läka bra fram till VM. Det är ingen fara, VM är absolut ingen fara för henne, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi till Fotbollskanalen.

Den 13 juni presenteras den svenska VM-truppen till mästerskapet i Australien och Nya Zeeland. Sveriges premiärmatch är den 23 juli, mot Sydafrika.

Stina Blackstenius nätar för Arsenal i Champions League-mötet med Wolfsburg för drygt en månad sedan. Men i säsongens sista match åkte hon på en skada. Foto: Martin Meissner/AP Photo

Bild: Martin Meissner

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan