Annons

Annons

Annons

Skaraborg

Bäst i hela Norden – följ med ut till rekordtornet

Nordens främsta fågeltorn finns i Skaraborg. I alla fall om du frågar föreningen Bird life. I början av maj utsåg de tornet vid Hångers udde till segrare i tävlingen Fågeltornskampen.

– Vi visste att det var en bra finalist och hade våra aningar att det kunde gå vägen – annars hade vi aldrig valt ut det. Men när vi fick höra att vi hade vunnit blev vi ändå glatt överraskade, återger fågelskådaren Edvin Klein.

Det har bara hänt än gång förut att ett svenskt fågeltorn tar hem vinsten i Fågeltornskampen. Då var det Ottenby som kunde stoltsera med utmärkelsen. I år är det tornet vid Hångers udde, utanför Bjurum, som hamnade högst upp på listan – något som glädjer 25-årige fågelfantasten Edvin Klein från Väring.

Bild: Julia Kråklind

Annons

Redan vid första anblicken går det inte att missa vem dagens huvudperson, Edvin Klein, är. Tidningens reporter har stämt träff med fågelskådaren, från Falbygdens och Skövdes fågelklubb, vid Hångerledens parkering. Han står några meter bort, med ryggtavlan mot bilarna, medan blicken är fäst långt bort i skyn. Inte en, utan två kikare finns i hans sällskap: den ena dinglar över bröstet och den andra håller han i ett fast grepp. Det är två av hans käraste ägodelar, berättar han.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan