Annons

Annons

Annons

Skarapolitiken

Debatt
KD och L – svarslösa!

Att lösa saker över en fika är ofta bra i politiken, och det är vanligare än folk tror. Även i Skara.

De allra, allra flesta besluten tas i enighet.

Det skriver Ove Berlin (SD) och Ylva Pettersson (M) i en debattartikel.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Oppositionen bjuder in till fika – varje gång L och KD vill ha en majoritet för borgerliga förslag.

Bild: Christine Olsson / TT, Jurek Holzer/TT

Annons

Att ha bra, tydliga, offentliga och sakliga diskussioner om frågor där vi tycker olika är jättebra för demokratin och för att visa Skaraborna att vi kan tycka olika och ändå respektera varandra. Våra invånare kan då också se vilken politik vi för, och hålla oss ansvariga.

Därför bör vi förtroendevalda låta bli att undvika diskussion genom att gömma oss bakom anklagelser om tjafs, drama osv. Vi bör istället värna om den öppna, demokratiska debatten.

Annons

Annons

Det är därför väldigt synd att varken vi eller väljarna i Skara verkar få något svar från L och KD på om de kommer att stå för sin politik och tillsammans med M och SD se till att alla kommande styrdokument i Skara tillåter bruk av kärnkraftsproducerad el, och att tillsammans med Skaraborg verka för mer kärnkraft. Redan 1 juni ska ledningarna i Skara och Götene diskutera våra miljömål utifrån gemensamma nämnder. Vilket mandat skickar KD och L med Centerpartiet och S dit?

Det är lätt att förstå varför man inte vill svara. Antingen måste man ju säga ja till oss, och svika sina kamrater Miljöpartiet, Vänstern och Centern. Eller så säger man nej och sviker sina väljare.

De väljare som trodde att L och KD skulle föra en borgerlig politik i Skara bör vara uppmärksamma på hur högt pris man istället är beredda att betala för att få ha en Centerstyrd vänsterkoalition i ledning i Skara.

PS: Ni är välkomna att fika med oss varje gång ni vill ha en majoritet för borgerliga förslag. Vad sägs om att rösta nej till en skattehöjning?

Vi ses!

Ove Berlin (SD)

Ylva Pettersson (M)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan