Annons

Annons

Annons

Cykling

Fina placeringar för Kvänum på Nordiska mästerskapen

I lördags avgjordes Nordiska mästerskapen i mountainbike (XCO) i samband med Gothenburg MTB Race.

Med flera deltagare från Kvänums IF på startlinjen.

Molly Evaldsson och Ida Ossiansson. Foto: Jonas Andersson

Annons

Tävlingen arrangerades av CK Master i Delsjöområdet. 20-åriga Lidköpingstjejen Ida Ossiansson blev sexa i damelitklassen, drygt nio minuter bakom segraren Jenny Rissveds, OS-vinnaren från 2016 som representerar Team 31.

– Det var en tuff tävling med tolv klättringar uppför en slalombacke, totalt sex varv. Det kändes i kroppen efter att ha kört Huskvarna Tour innan. Faktum är att det var min fjärde tävling på lika många dagar, berättar Ida.

Annons

Annons

Hur summerar du din insats?

– Jag gick ut lugnare jämfört med vad jag brukar för att hitta ett jämnt och kontrollerat tempo. Jag hittade ett bra flyt, kände mig stark och kunde plocka många placeringar. Även kul att få köra med landslagets kläder under NM – och på en överlag väldigt rolig bana.

För klubbkamraten Molly Evaldsson blev det en 13:e plats i F15-16.

– Jag tyckte det var en bra tävling, väldigt intensivt hela tiden vilket är roligt och man måste vara fokuserad. Väldigt varmt, men det var bra för banan var då torr och fin. Mycket spännande med motstånd från andra länder, dock lite svårare för mig med pollen just nu. Annars var allting jättebra och jag är mycket nöjd med placeringen i mitt första NM, men definitivt inte mitt sista.

Kvänum hade fler åkare med, bland annat Olov Härling B som i klassen P11-12 kom in på en 13:e plats och Emelie Forsström som blev 15:e i F13-14.

– Det är fantastiskt att se att det fyller på bra underifrån och då blir de äldre tjejerna och killarna, som Molly och Ida, viktiga förebilder. Både gillar att tävla mycket och det är den bästa träningen, säger tränaren Tommy Evaldsson.

Edvin Elofsson, Serneke Allebike Cykelklubb, tog hem herrjunior och Falu CK:s Tilda Hylén var främsta U23-cyklist på damsidan. Bland herrarna var André Eriksson, Varberg MTB, bästa svensk.

Annons

Kvänumsduon Molly Evaldsson och Ida Ossiansson. Foto: Jonas Andersson

Ida Ossiansson i den blågula landslagströjan. Foto: Jonas Andersson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan