Annons

Annons

Annons

Axvall

Insändare
Öppna mötesplatser på Husaren?

Vad är er planering för gemensamhetsutrymmena på Husaren i Axvall? Det undrar insändarsignaturen ”Undrande anhörig”.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Kommer pensionärerna som dels bor på Husaren och dels de övriga som bor i Axvall med omnejd och verksamheten ”öppna mötesplatser” att få tillbaka sina lokaler igen? Det undrar insändarskribenten ”Undrande anhörig”.

Bild: Ida Sundén

Annons

Först vill jag berömma Skara kommun och personalen som jobbar på öppna mötesplatser för det fina program som finns för alla de äldre som bor i ordinärt boende. Allt detta är friskvård och gör att de äldre med stöd av aktiviteter har en meningsfull vardag och håller sig friska. Med andra ord för att tala krass ekonomi – inte belastar den kommunala ekonomin nämnvärt utan klarar sig själv. Kostanden för öppna mötesplatser innebär i längre perspektiv att kommunen får mycket för pengarna.

Annons

Annons

Det finns ett större gemensamhetsutrymme som hyresgästerna på Husaren och övriga som bor i Axvall med omnejd haft fri tillgång till för egna aktiviteter samt att den kommunala verksamheten öppna mötesplatsen även använt lokalen.

Under några år tillbaka har Dagverksamheten sin verksamhet där och de äldre har därmed i stort sett varit utan gemensamhetslokal, de har varit hänvisade till en större dragig entré men efter hand fick de tillgång till dagverksamhetens lokaler efter kl. 15.00 för stickkafét. Lokalen är inte tillgänglig på helger eller kvällar. Verksamheten Öppna mötesplatser och dagverksamheten har till viss del gemensamma aktiviteter.

Till hösten ska Dagverksamheten flyttas till Teglagården.

Kommer pensionärerna som dels bor på Husaren och dels de övriga som bor i Axvall med omnejd och verksamheten ”öppna mötesplatser” att få tillbaka sina lokaler igen?

Information om framtidsplaner är obefintlig och skapar både frågor och en viss fundersamhet för min mor och även från mig som anhörig. Vi alla förväntar oss en dialog från ansvarig politiker och/eller ansvarig tjänsteperson. Jag förstår att hyreskostnaden för lokalen finns för Skara kommun men i den andra vågskålen finns friska och pigga pensionärer som inte belastar den kommunala budgeten nämnvärt. Har läst att politiker besöker de mindre orterna däribland Axvall och har ”Nulägesdialoger

Annons

Resultatet ska återkopplas 25 maj med ett nytt besök på Husaren. Jag hoppas verkligen att ovanstående frågeställningar får utrymme och att lokalpressen följer ärendet.

Undrande anhörig

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan