Annons

Annons

Annons

Skarapolitiken

Debatt
Replik: Tack för besked – kan väljarna få svar?

Moderaterna och Sverigedemokraterna tackar för repliken – men frågan kvarstår.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Frågan M och SD vill ha svar på: Kan KD och L ge väljarna besked om de tänker se till att Skaras miljöstrategi och andra styrdokument tillåter kommunal användning av, och tillsammans med Skaraborgs kommunalförbund externa investeringar i, kärnkraft?

Bild: TT

Annons

LÄS ÄVEN: Replik: Säger KD nej till de nya jobben?

Vi tackar Tony Svensson, Kristdemokraternas vice gruppledare, för beskedet att KD inte säger nej till de satsningar som görs i Skaraborg. Svar på vår fråga om KD i Skara kommer att använda den vågmästarställning de enligt utsago blivit lovade av den politiska ledningen för att ändra den politik som nu förs av den centerstyrda rödgröna ledningen och som undergräver Skaras möjlighet att gynnas av satsningarna får vi dock inte. Det är nämligen det som är vår frågeställning.

Hittills har L och KD ställt sig bakom Centerpartiets linje att genom politiska beslut utesluta användning av kärnkraftsproducerad el i Skara, och nedgradera samverkan kring kärnkraft i Skaraborgs kommunalförbund.

Annons

Annons

De förslag som togs fram av tjänstepersonerna, vilkas åsikter vi precis som Tony Svensson känner stor respekt för, var att tillåta köp av kärnkraftsproducerad el, och verka för kärnkraftsproducerad el. Under Centerpartiets ledning ändrades detta och man tog alltså inte till sig experternas ursprungliga förslag. Just därför frågade vi hur KD kommer att ställa sig fortsättningsvis, när till exempel den nya miljöstrategin ska tas fram.

Vi fikar gärna med KD och alla som vill prata politik för Skaras bästa. Vi ser fram emot det!

Vissa frågor förtjänar dock inte främst vi svar på, utan väljarna. Det är verkligen inte ofta vi ställer frågorna via insändarspalterna, när vi gör det är det just för att väljarna – invånarna och företagarna – är värda ett tydligt besked.

Därför kvarstår vår fråga som inte fick något svar:

Kan KD och L ge väljarna besked om de tänker se till att Skaras miljöstrategi och andra styrdokument tillåter kommunal användning av, och tillsammans med Skaraborgs kommunalförbund externa investeringar i, kärnkraft?

LÄS ÄVEN: Säger L och KD i Skara ja eller nej till de nya jobben?

Annons

Tillsammans med oss finns nämligen en stark majoritet för detta!

Eller tänker man avstå från sin utlovade vågmästarroll och tillåta Centerpartiet tillsammans med de rödgröna att fortsätta ställa Skara utanför Skaraborgs linje, och tvinga skaraborna att till exempel fortsätta betala miljoner för att hindra den gröna omställningen genom att utesluta kärnkraft?

Ett enkelt och tydligt besked till väljarna, utan drama, är allt som begärs.

Så tar vi en fika och pratar lösningar!

Ove Berlin (SD)

Ylva Pettersson (M)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan