Annons

Annons

Annons

Skarapolitiken

Debatt
Replik: Säger KD nej till de nya jobben?

Nej självklart säger inte KD nej till de satsningar som görs i Skaraborg! Min uppfattning är att det är det inget parti som gör, men man har naturligtvis olika syn på hur vägen dit ser ut. Det skriver Kristdemokraternas vice gruppledare Tony Svensson i en replik.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Vidare dialog kring kärnkraften? Tony Svensson, vice gruppledare KD Skara, ser helt att det sker över en kopp kaffe.

Bild: Johan Nilsson / TT , Arkivbild

Annons

LÄS ÄVEN: Säger L och KD i Skara ja eller nej till de nya jobben?

Skaraborgs självförsörjning av el ser verkligen inte bra ut och för de som undrar så producerar vi i Skaraborg bara cirka 40 procent av den energi som vi förbrukar, varav 80 procent är vindkraft. Så behovet av mer energi är enormt och med den stora omställningen som nu sker med el som framtidens energikälla är behovet i det närmaste akut!

Annons

Annons

Tur är då att vi har duktiga personer i våra Skaraborgska energibolag som har koll på vad som behöver göras för att möta de behoven!

Som politiskt aktiv har jag naturligtvis starka åsikter och det är troligen det som förenar oss samtliga, oavsett partitillhörighet! Men något som blivit tydligare ju mer jag engagerat mig, är att med kunskap kommer förståelse över den komplexitet som finns i varje område. Det är viktigt att ta till sig det som tjänstepersonerna säger för att kunna ta kloka beslut.

Viktigast för mig och för KD är att de beslut som tas är de rätta för Skaraborna och det oavsett vem som kommer med förslagen, för som jag brukar säga ett bra förslag är ett bra förslag oavsett vem som lägger fram det!

Jag och troligen många andra Skarabor är trötta på detta politiska drama som har en ful ovana att finnas i Skara trots att centralfigurerna byts ut då och då. Så att föra vidare dialog om kärnkraften i de politiska sidorna i lokaltidningen ser jag inte som produktivt men jag kommer alltid stödja och rösta på det förslag jag tror är bäst för oss som bor här i Skara.

Vill SD och M föra vidare dialog med KD i Skara om kärnkraft så kan vi ju alltid ta en fika och diskutera saken. Att ringa eller skicka ett sms är vanligtvis det enklaste sättet att nå mig och då inte via inlägg på sociala medier!

Väl mött,

Tony Svensson, vice gruppledare KD Skara. En prestigelös politiker.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan