Annons

Annons

Annons

Fotboll

Profiltätt på planen i gåfotbollsmatch • Blågult mötte ”Skara FC”

I fredags kväll var det gåfotbollspremiär för flera gamla Skaraprofiler – som mötte svenska damernas gåfotbollslandslag 40+.

Gemensam lagbild. Bakre raden, från vänster: Mattias "Mjölis" Johansson, Sofia Gustavsen, Linda Bergh, Maria Olausson, Jeanette Nilsson, Lindha Jonsson, Nellan Hagman, Camilla Brandstedt, Carola Kjellén, Nettan Hofling, Åsa Svensson, Emma Andersson och Therése Ekdén. Främre raden: Anders Ekdén (domare), Magnus Eriksson, Anders "Lille-Karl" Dahlberg, Pelle Stohlander, Stefan Melin, Peter Ekblad, Urban Wahlsten, Jonas Grehag samt Filip Melin.

Bild: Privat

Annons

Det var Emma Andersson och Pelle Stohlander i respektive lag som hade arrangerat detta. Matchen spelades på Mellbyvallen, som visade sig från sin bästa sida med strålande sol och fin gräsplan.

Stommen i laget byggde på Skara FC:s gamla C-lag med spelare både från IFK Skara och SI. Dagen till ära hade de även fått förstärkning av målvakten Mattias ”Mjölis” Johansson (Gauthiod) och Magnus Eriksson (Arentorp).

Kvällen började med att gubbarna, med lagkapten Jonas Grehag i spetsen, fick information om vilka regler som gäller av förbundskapten Jeanette Nilsson och lagkaptenen Nettan Hofling.

– De följde också dessa regler mycket bra hela matchen, inget spring eller tuffa närkamper så domare för dagen Anders Ekdén behövde inte blåsa så mycket, säger spelaren Nellan Hagman.

Annons

Matchen spelades i 4x20 minuter och var ganska jämn i början. Männen, som spelade i Mellby IK:s matchställ, gick dock segrande ur kampen.

Annons

– De tog över mer och mer och det var svårt för oss att komma åt dem. De har ju fortfarande kvar sin teknik och täcker mycket större ytor än vad vi gör. Sedan hade de ju kallat in sonen Melin (Filip) och han stod nog för hälften av deras mål. Teknisk, kvick med ett bra skott där vår målvakt Lindha Jonsson ändå stod i vägen många gånger, säger Nellan Hagman.

Som sig bör så var det mycket skratt och kommentarer som hördes över planen.

– En del pikar också så klart – om hur stel någon var i kroppen, att det var lite krampkänning och ”den hade jag satt för tio år sedan” och så vidare.

Snyggaste målet för kvällen stod Stefan Melin för när han drog till med ett vänsterskott rakt upp i målvaktens bortre kryss.

– Detta var ytterligare en bra genomkörare för oss i 40+landslaget inför EM i Frankrike nu i juni. Vi hoppas naturligtvis på en returmatch till hösten och då i Skara tänker jag så att fler människor kan se hur det funkar och vill börja spela, avslutar Nellan Hagman.

Det var en fin fredagskväll på Mellbyvallen utanför Lidköping.

Bild: Privat

Full fart i ”prestigemötet”.

Bild: Privat

Annons

Annons

Bild: Privat

Bild: Privat

Bild: Privat

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan