Annons

Annons

Annons

Insändare
Korta vårdköerna – dubbla budskap från politikerna

SPF Seniorerna i Skaraborg kräver att Västra Götalandsregionen skyndsamt tar fram en plan för att få bort vårdköerna. Krävs det skattehöjningar berätta det i så fall. Problemen löses inte genom att dra bort resurser från sjukhusen. God vård i rätt tid är vad som gäller och utlovats i valrörelsen, skriver Christer Eliasson, distriksordförande SPF Seniorerna Skaraborg, i en insändare.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

”Vilka medel kommer att satsas, var och på vad?” Det undrar Christer Eliasson, Distriktsordförande SPF Seniorerna Skaraborg.

Bild: Annelie Hüllert Storm

Annons

I stället för att arbeta bort vårdköerna blir det budgetneddragningar. SPF Seniorerna i Skaraborg oroas över hur genomgripande sparpaket kommer att drabba Skaraborgs sjukhus. Räcker inte pengarna borde ni berättat detta i valrörelsen och krävt mera pengar för att infria era löften.

SPF Seniorerna Skaraborg anordnade en uppskattad regional valdebatt i Skara den 24 augusti förr året. Samtliga partier fanns representerade. Kontentan var att samtliga politiska partier visade stor lyhördhet för våra frågor, inte minst gällande långa vårdköer. Vi fick höra att det inte handlar om bristande ekonomiska medel utan om sättet att prioritera samt svårigheten att få tag i personal. Vi ser nu att det bara var tomma ord som levererades.

Annons

Annons

Nu är vår fråga hur ni i den nya politiska ledningen agerar för att minska vårdköerna. Köer som idag har förlängts. I somras hade 34 500 personer väntat längre än 90 dagar för ett första besök eller en operation. För våra 9000 medlemmar i Skaraborg, och alla andra, innebär väntan försämrad livskvalitet och ökat lidande.

SPF Seniorerna Skaraborg har tagit del av regionens skrivningar gällande vårdens förändring.

Förändringar som beror på att andelen äldre utgör allt större del av befolkningen och därmed följer också ett ökat vårdbehov. Något som regionen måste möta med konkreta och finansierade planer. Vi vill ha svar på hur dessa utmaningar ska mötas i praktisk verklighet.

Vilka medel kommer att satsas, var och på vad?

Christer Eliasson, Distriktsordförande SPF Seniorerna Skaraborg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan