Annons

Annons

Annons

Insändare
Frågan till politikerna: ”Har ni ändrat uppfattning?”

Efter ett flertal vargangrepp på bara några dagar har det nu inträffat som många av oss befarade. Även från Länsstyrelsen kom det farhågor om kommande problem när vargstammen på kort tid fullständigt exploderat i Skaraborg, skriver insändarskribenten.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bilden är en genrebild.

Bild: Henrik Nyblad, Arkivbild

Annons

Att en ökande vargstam kommer att skapa konflikter var våra politiker väl medvetna om och i valrörelsen utlovades det kraftfulla åtgärder så att beslutet från 2013 om en begränsning av antalet vargar skulle kunna genomföras, och ändringar i reglerna som omfattar skyddsjakt.

Den som var tydligast i sin framställning var Centerpartiet där Annie Lööv som första steg ville att antalet vargar skulle begränsas till 170 stycken och i nästa steg innefatta 150 stycken med max 15 revir inom landet. Ett utmärkt förslag som med en effektiv förvaltning och förenklade regler vid skyddsjakt skulle kunna reglera vargstammen.

Annons

Annons

Att problemen med varg ökar i övriga delar av Europa framgår ju tydligt när det i delstaten Bayern i Tyskland beviljas skyddsjakt direkt efter första angreppet, inget krav finns heller att enbart vissa vargar är tillåtna att skjuta, DNA prov tas efteråt.

Var var NI andra från Skaraborg, har ni ändrat uppfattning?

Från Skaraborg finns det ju ett flertal riksdagsledamöter från partierna M, KD, SD och C som samtliga har ställt sig bakom en kraftig förändring av den bristande förvaltningen av vargen, av dessa är det bara Sten Bergheden (M) som agerat i riksdagen för vårat län.

Torsdagen den 13 april behandlades ett antal motioner om problemen med varg, en av dessa motioner var från Sten Bergheden där krav på åtgärder framfördes. Riksdagen avslog samtliga motioner.

Hur är det möjligt? Var var NI andra från Skaraborg, har ni ändrat uppfattning?

Bo Larsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan