Annons

Annons

Annons

Skaraborg

Helen Sjöholm om: √Konserten på Stadsteatern √Scenritualerna

Hon har vunnit sju grammisar och två guldmasker. Belönats med olika stipendium genom åren samt mottagit en kunglig medalj för framstående konstnärliga insatser som sångerska och skådespelerska. Helen Sjöholm är långt ifrån en novis i kulturvärlden och den 20 maj kommer hon till Falköping för att bjuda på konsert. Med sig har hon dessutom mångfacetterade Jojje Wadenius och Martin Östergren.

Sommaren 2015 besökte Helen Sjöholm Falköping för första gången med sin gedigna repertoar – nu är det dags igen. Den 20 maj äntrar hon Stadsteaterns scen, men inte på egen hand. Precis som sist har hon med sig ett gäng och denna gång består dessa av herrarna Jojje Wadenius och Martin Östergren.

Bild: Pressbild

Annons

I pandemins anda ringer Helen Sjöholm upp från sängen, som denna fredagsförmiddag får husera som kontor hemma i Nacka, utanför huvudstaden. Det är ett bekvämt val när barnen ändå är påsklovslediga, förklarar hon. Men att restriktionerna har släppt, sedan lite mer än ett år tillbaka, är en stor lättnad och glädje för den folkkära musikalartisten. Det gör att hon kan stå på de stora scenerna igen och möta sin publik runt om i landet – något hon älskar och har gjort sedan genombrottet i Kristina från Duvemåla år 1995.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan