Annons

Annons

Annons

Skarapolitiken

Oppositionen: En gemensam sak för Skaras bästa!

Energipolitiken står i centrum för att klara många av Skaras utmaningar, skriver Skaras oppositionspartier i en insändare.

Ove Berlin (SD) och Ylva Pettersson (M) sträcker ut en hand till Liberalerna och Kristdemokraterna i Skara: ”Vi har nu en möjlighet att samarbeta i frågan”.

Bild: Rasmus Kumpula, Marianne Carlsson

Annons

Hushållen måste kunna klara elräkningen, små och stora företag måste ha garanterad energileverans, liksom alla samhällsbärande funktioner.

Hållbart och fossilfritt är en självklarhet!

Idag är kärnkraften nödvändig för att det här ska fungera. För Liberalerna, Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna och Moderaterna är också utbyggnad och utveckling av befintlig och nya generationer kärnkraft en kärnfråga och vallöften vi gett våra väljare.

Annons

Annons

Skaraborg har nu uttalat en vilja att samarbeta kring energipolitiken så att alla former av hållbar energi, även kärnkraft, kan produceras och levereras till våra företag och invånare.

I Skara har både Liberalernas och Kristdemokraternas representanter flera gånger ställt sig positiva till den här breda energipolitiken som innefattar kärnkraft. Vi har nu en möjlighet att samarbeta i frågan och se till att alla borgerliga väljare som lagt sin röst på KD, L, M och SD för att de tror på våra partiers energipolitik ser att vi står upp tillsammans och ser till att Skara kommer in i samarbetet kring energilösningar i Skaraborg. Ett samarbete som vi annars riskerar att i delar hamna utanför vilket vore till stor skada för Skara.

Tillsammans får KD, L, M och SD en majoritet som kan stå upp för det våra väljare röstade på, och ställa oss bakom Skaraborgs samarbete att verka för all fossilfri energiproduktion i Skaraborg, även kärnkraft.

Ove Berlin, SD
Ylva Pettersson, M

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan