Annons

Annons

Annons

Jonas Jeopardy-resa

Jonas vann hela Jeopardy – efter svarskuppen

Tajmingen med knappen, att uppge svaren som en fråga och inte minst att veta vad som eftersöks. Det fanns mycket som kunde gå fel under måndagskvällens final i Jeopardy för Skaraborgs hopp Jonas von Essen, men sannolikt gjorde han ingen besviken.

– Mina hemtrakter hade ett stort finger med i spelet och det kändes kul att kunna visa hur fort mina minnestekniker faktiskt funkar, säger han lyckligt efteråt.

27 tävlande kändisar hade blivit tre när Jeopardys final gick av stapeln på måndagen. Det fanns gott om frågor uppradade för deltagarna, men den allra viktigaste av de alla var troligtvis ”Vem blir segraren av Jeopardy 2023?”. Jonas von Essen, Hanna Dorsin eller Anna Charlotta Gunnarsson tävlade om att bli stormästare.

Bild: Warner Bros. Discovery

Annons

”Jag vill vinna, men jag vill också göra det med stil i så fall”, resonerar den 31-årige Jonas von Essen redan under de första två minuterna när finalavsnittet visas för svenska folket. Även när undertecknad samtalade med honom i väntan på att programmet skulle sändas pratade han om att han skulle ge allt och beskrev att han siktar högt.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan