Annons

Annons

Annons

Skara

Insändare
Seniorkorten – snart i hamn

Trägen vinner, heter det, och efter ett par år med opinionsarbete från pensionärsföreningarna har nu partierna i Skaraborg enats om att verka för ett rättvist system gällande seniorkort på Västtrafik. Detta med gemensam åldersgräns på 70 år.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Josefine Hektor, Arkivbild

Annons

SPF Seniorerna Skara har agerat genom insändare samt inlägg till kommunstyrelsen via KPR (kommunala pensionärsrådet). Likaså genom direkt dialog med kommunstyrelsens partier.

Idag är det stimulerande att konstatera att demokratin fungerar. Det vill säga vi lyssnar på varandra. Vi i SPF Skara förordade från början åldersgräns på 65 år istället för dagens 75 år men efter olika turer inser vi att politikens förslag på 70 år är en bra kompromiss.

Annons

Annons

15:00 är en viktig faktor för ett innehållsrikt och självständigt liv för den äldre befolkningen. För många äldre innebär det trygghet att ta buss eller tåg istället för bil. Det är även en ekonomisk fråga. Möjlighet att på egen hand röra sig fritt i regionen innebär också att ensamhet bryts likaså att färdigheter behålls.

En gemensam åldersgräns för seniorkort på 70 år för seniorer i Skaraborgs alla kommuner innebär ett rättvist och tydligt system. Istället för dagens virrvarr av olika regler. En framgång för alla inblandade parter.

Elisabet Stålarm, ordförande Skara SPF

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan