Annons

Annons

Annons

Skara

Insändare
Berörande

I lördags hade Skaraborgs socialdemokrater sin kongress i Skara, i kommunens fina Stadshus samlades vi för att diskutera, och fatta beslut, om viktiga samhällsfrågor.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Arkivbild

Annons

Kongressen inleddes med ett berörande och tankeväckande skådespel av "funkisgruppen" som på ett mycket fint sätt visade vad ett liv med funktionsvariationer kan innebära och beskrev hur viktigt det är att de är en del av samhällsgemenskapen. "Allas lika värde", "Delaktighet" och "Se mig" var viktiga ledord i gruppens framträdande. Alla åhörare kände sig berörda och tagna av det sätt som man framförde sitt budskap på.

Annons

Annons

Många kongressdeltagare betonade också Skaras vackra Stadshus och berömde arrangemanget!

Marie Nilssson, ordförande i Metalls förbundsstyrelse, höll ett inspirerande tal som beskrev dagens politiska situation och hur man arbetar för att förbättra densamma på olika sätt.

För egen del konstaterade jag att det var drygt 20 år sedan jag senast besökte talarstolen i Skaras Stadshus, det kändes alldeles utmärkt!

Förutom de sedvanliga valen behandlades många motioner från de deltagande arbetarekommunerna i Skaraborg. Debattlustan var, i vanlig ordning, god och många viktiga beslut fattades.

För att nämna några beslut så bestämde kongressen att arbeta för att grundlagsskydda aborträtten, att Skaraborg ska ha två fullvärdiga akutsjukhus, Lidköping och Skövde, att arbeta vidare för att se till att inga ockerräntor får tas ut och att satsningar på Psykiatrin måste till, såväl inom Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP), som inom Vuxenpsykiatrin.

Efter en samlande kongress så återvänder sedan alla ombud till sina hemkommuner, då vidtar det trägna arbete som politiska uppdrag handlar om, att omsätta fattade beslut i motioner och förslag i sina respektive kommuner.

Lars Lundberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan