Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

Insändare
Våga sticka ut hakan som kommun

Vi kan inte nog för många gånger lyfta vikten av att arbeta med utveckling av vår region Skaraborg. Skaraborg är en attraktiv region, vilket vi har fått bevis på flera gånger om inte minst tack vare kommande etableringar.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Utveckling handlar om att fortsätta att arbeta för att våra kommuner ska bli bättre. Vilka områden man ska fokusera på kan vara många beroende på var någonstans vi befinner oss. Det handlar bland annat om att ha en levande centrumkärna, trygga områden, närheten till naturen, att bostadspriserna är bra, bra skolor och vård. Det är viktigt att man som kommun funderar över vad livskvaliteten är i sin kommun.

Annons

Annons

Det handlar också om att lägga fokus på en specifik målgrupp för att lyckas med att öka befolkningen. Att rikta sig mot målgruppen ALLA innebär att det blir svårt att tillfredsställa samtliga behov. Det handlar inte om att stänga ute en specifik målgrupp utan snarare bli riktigt attraktiv för en uttalad målgrupp.

Vi från Fastighetsägarna vill utvecklas tillsammans med er kommuner igenom att tillhandahålla fler bostäder men även för att hitta boendekvaliteten i respektive kommun. Tillsammans kan vi lyckas med att få våra kommuner att växa i Skaraborg.

Vi vill dessutom uppmana våra kommuner i Skaraborg att hitta ett unikt område att fokusera på för att attrahera fler att vilja bosätta sig i våra kommuner.

Vi måste våga sticka ut hakan och stoltsera med vad vi är riktigt bra på. Skaraborg har möjlighet att attrahera ALLA målgrupper med det breda utbudet som finns i vår region, alltifrån nöjesliv till naturliv.

Alma Ohlin

Ansvarig Näringspolitik

Fastighetsägarna i Skaraborg

David Larsson

Kretsordförande

Fastighetsägarna i Skaraborg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan