Annons

Annons

Annons

Skarapolitiken

Insändare
(M)-replik: Svar om seniorkort

Moderaterna i Skaraborg har sedan länge diskuterat möjligheter att samverka kring seniorkorten och har också haft en lång och givande dialog med regionen och Västtrafik i frågan. Det skriver partiets företrädare i Skara i en replik.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Arkivbild

Annons

LÄS ÄVEN: Vill se samma seniorkort för alla i Skaraborg

Frågeställningar som undersökts är till exempel möjligheten att införa en åldersnivå som är en kompromiss mellan de nivåer kommunerna nu har, 75 och 65. Finansieringsmodeller har också diskuterats och förslag har tagits fram.

Annons

Annons

Tack vare detta gedigna arbete där vi också fått god hjälp av medborgardialogen och väldigt bra dialog med seniorföreningarna har samtliga kommuner i fredags i Kommunalförbundets direktion enigt fattat beslut om att ställa sig bakom inriktningen att alla kommuner ska förorda 70 år för seniorkorten.

I Skara har vi i politisk enighet ställt oss bakom förslaget. Det är bra för Skara! Det fortsatta arbetet i kommunerna kommer med det beslutet i ryggen att möjliggöra ökad likvärdighet och ökad möjlighet till rörlighet för flertalet av kommunernas seniorer.

Moderata Samlingspartiet i Skara

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan