Annons

Annons

Annons

Skövde AIK

Skövde AIK spelar genrep inför superettan – de svaren vill tränaren ha

Skövde spelar sin sista träningsmatch innan säsongspremiären på lördagen när de möter IFK Värnamo, en match du som är prenumerant ser på sajten.
Då hoppas assisterande tränaren Mikael Lindgren att laget får chans slipa på de sista detaljerna.
– Resultaten är inte alltid viktiga i träningsmatcher men prestationerna är det för att se att vi tar steg framåt, säger Lindgren inför lördagens match.

Text

På lördag ser du matchen mellan Skövde AIK och IFK Värnamo, live på sajten eller i appen!

Skövde under matchen mot Malmö FF i februari.

Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG

Skövde AIK går nästa vecka in i en ny säsong i superettan, där de i premiären möter Utsikten på bortaplan. Under försäsongen har laget spelat matcher med blandade resultat, där de allra senast kommer från en oavgjord match mot IF Karlstad.

– Vi har gjort en jättebra försäsong, den har varit speciell eftersom vi har haft tre tävlingsmatcher mot allsvenskt motstånd och vi har mött allsvenskt motstånd även i försäsongsmatcherna. Så spelet har ju sett väldigt bra ut, sedan har vi inte fått med oss resultaten som vi vill men ser man till matcherna är det ganska små detaljer som vi får ta lärdom av. Men känslan är jättebra, säger Skövdes assisterande tränare Mikael Lindgren.

Annons

Annons

Inför lördagens match är det positivt och förväntansfullt i lägret, menar Lindgren, och trots att suget efter att dra igång säsongen finns, så tycker han att tillfället att få slippa på de sista detaljerna är välkommet.

– Nu möter vi återigen ett allsvenskt lag, och det är framför allt spelet i straffområdena som vi tänker att vi behöver få till det sista kring. Vi är väldigt stabila, men har släppt in lite för enkla mål som går att se som rena tillfälligheter, men det är det inte så det vill vi skärpa till.

– Sedan vill vi börja göra mål, vi har skapat en hel del målchanser i alla matcher inklusive mötet med Malmö FF, men vi har liksom svårt att få dit bollen.

Hur viktigt är det att få med sig ett bra genrep inför seriepremiären nästa vecka?

– Alltid viktigt att få med sig bra prestationer. Resultaten är inte alltid viktiga i träningsmatcher men prestationerna är det för att se att vi gör det vi tränat på och tar steg framåt.

Ni slutade femma förra året, vad har ni för målsättning i år?

– Det är att utvecklas ett steg till och då är det att bli bättre än femma. Men vi har ingen uttalad målsättning på det sättet utan vet ju att det är väldigt små detaljer som avgör om man hamnar på övre eller undre halvan, så vi är ödmjuka inför det.

Se matchen på sajten, med start 13.50 på lördagen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan