Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

Insändare
Vd:arna: ”Kavla upp ärmarna”

Dags för den nya regeringen att Kavla upp ärmarna och visa att man tar ansvar för att vara är en regering för oss företagare och inte en regering emot utveckling av företagande, skriver Rickard Bender, VD Lundsbrunn Resort & Spa, och Pelle Stohlander, VD Lumber & Karle, i en insändare.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Höjd arbetsgivaravgift för unga blir en utmaning för bland annat besöksnäringen konstaterar Rickard Bender, VD Lundsbrunn Resort & Spa, i en insändare.

Bild: Janerik Henriksson/TT, Arkivbild

Annons

Den 1 april i år höjs arbetsgivaravgifter för unga 19-23 år från 19,73 procent till 31,42 procent vilket ytterligare blir en utmaning att hantera för många inom hotell & restaurang, handels och säkerligen därtill i flertalet andra branscher som har många unga anställda i olika former.

Vi jobbar själva inom besöksnäringen och har idag ett stort antal duktiga och engagerade medarbetare mellan 19-23 år och för ungdomar så är vår bransch en bra första väg in på arbetsmarknaden och där besöksnäringen som helhet erbjuder många möjligheter till personlig utveckling och anpassade fortsättningsutbildningar.

Annons

Annons

Vi likt alla andra kollegor med ansvarsbefattningar inom besöksnäringen jobbar dagligen med att möta utmaningar såsom kraftigt höjda råvarupriser, 10-12 %-iga hyreshöjningar och en konjunktur som påverkar många företag inom besöksnäringen.

Så vår fråga till den nya regeringen är enkel och rak:

När får vi se några somhelst förslag som positivt påverkar vår dagliga drift och tillika öppnar upp möjligheter för att utveckla våra fina och väl uppbyggda bolag inom besöksnäringen för att på så vis bland annat kunna anställa fler ungdomar vilka i sin tur ska bygga vår gemensamma framtid?

Rickard Bender, VD Lundsbrunn Resort & Spa

Pelle Stohlander, VD Lumber & Karle

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan