Annons

Annons

Annons

Skarapolitiken

Insändare
Kastar sten i glashus

"Enar" efterlyser öppenhet samtidigt som han själv är anonym. Vad ska vi kalla det för? undrar insändarskribenten Lars Lundberg.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Skara som är en av landets äldsta kommuner ska vara en föregångare och en fyr som visar vägen vad gäller hur en kommun ska styras och ledas. Det tycker insändarskribenten.

Bild: Ida Sundén

Annons

Signaturen "Tidningsläsaren Enar" som inte vågar stå för sina åsikter genom att skriva under med sitt namn kastar sten i glashus när han i sin senaste litania (klagosång) i SkLT anklagar andra för att föra Skaras kommuninvånare bakom ljuset vad gäller det samarbete/samverkan mellan sex politiska partier som sett dagens ljus efter valet.

Annons

LÄS ÄVEN: Turbulensen inom Skarapolitiken: ”Gör om och gör rätt!”

Annons

"Enar" efterlyser öppenhet samtidigt som han själv är anonym. Vad ska vi kalla det för? Hycklare är ett av flera tänkbara ord i sammanhanget.

Själv tycker jag det är alldeles utmärkt att så många partier samverkar för Skaras bästa, det politiska tjafset och den bitterhet som framför allt moderaterna visat upp efter valet måste få ett slut och samarbete för kommunens väl är det som också ger framgång och framtidstro.

Som liberalen Karl Gustav Bynke och socialdemokraterna skriver i sina inlägg i debatten, det är ledaregenskaper som krävs och att man lyssnar och respekterar varandra. Slutar leta fel hos meningsmotståndarna, ältar gammalt groll och istället ser framåt. Att tänka positivt, helt enkelt!

Skara som är en av landets äldsta kommuner ska vara en föregångare och en fyr som visar vägen vad gäller hur en kommun ska styras och ledas.

Lars Lundberg

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan