Annons

Annons

Annons

Skarapolitiken

Insändare
Turbulensen inom Skarapolitiken: ”Gör om och gör rätt!”


Signaturen ”Tidningsläsaren Enar”undrar om den nya politiska ledningen själva vet i vilken riktningen kommunen ska styras?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Maktskiftet i Skara kommun kom nog som en överraskning för de flesta enligt ”tidningsläsaren Enar” som tror att valresultatet hade varit ett annat om den nya koalitionen varit känd på förhand.

Bild: Ida Sundén

Annons

Det nya kommunalrådet, Druve Jansson (C), regelefterlevnad ifrågasätts starkt av oppositionen. Senast genom en interpellation från Moderaterna. Bra att frågan kommer upp på bordet och genomlyses ordentligt. Lagar och bestämmelser är till för att följas. Man kan ju inte följa dessa så där lite lagom. Hur skulle det då se ut i samhället?

Annons

Maktskiftet i Skara kommun kom nog som en överraskning för de flesta. Ingen kunde ana att Centern, Socialdemokraterna, Kristdemokraterna, Vänstern, Liberalerna och Miljöpartiet efter valet skulle göra gemensam sak. I inget valprogram - och i ingen valstuga - avgavs någon avsiktsförklaring om detta.

Annons

Här skulle det smusslas och intrigeras i det fördolda. Inget gemensamt valprogram existerar för denna yviga samling. Ingen vet i vilken riktning kommunen skall styras. Frågan är om de vet det själva? – Här kan man tala om bedrägligt beteende gentemot valmanskåren. Hade detta varit känt före valet hade valresultatet blivit något helt annat. Den nya kommunledningen skulle aldrig ha fått tillträda. Gör om och gör rätt!

Tidningsläsaren Enar

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan